Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110747 Τραγούδια, 252675 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μάτια βουρκωμένα - 1966       
 
Στίχοι:  
Νίκος Γκάτσος
Μουσική:  
Σταύρος Ξαρχάκος


Κάτω στον Πειραιά
στα Καμίνια
φτώχεια καλή καρδιά
μα και γκρίνια
μάζεψα μια βραδιά
τα σαΐνια
κι ήρθα κρυφά
τον παλιό μου καημό
να σου πω

Μάτια βουρκωμένα
παραπονεμένα
δίχως αγάπη και πόνο
κανένας δεν ζει
μάτια βουρκωμένα
πάρτε με κι εμένα
πάρτε με τώρα να πάμε
στο κόσμο μαζί (Ρεφρέν)

Κάτω στον Πειραιά
στο μουράγιο
είπα να σκοτωθώ
μα τον άγιο
μα έκανα υπομονή
και κουράγιο
κι ήρθα κρυφά
τον παλιό μου καημό
να σου πω




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 95.2%  (64 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 79381
      Σχόλια: 18
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Ένα μεσημέρι
1966
[1] Δίσκος 45 στροφών
1966
[1] Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
1981
[3] Μεγάλες στιγμές
1984
[4] Για το Γρηγόρη
2002
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   ΔΗΜΗΤΡΑ2 @ 12-01-2003
   tasios3-4
09-07-2019 13:05
@elRomios: Μάλλον εννοείς το Σαμπάχ (Ρε, Μι, Φα, Σολ ύφεση). Καθόλου δεν έχει εξαφανιστεί. Δες το "Σάλα-σάλα", "Τα παιδιά της γειτονιάς σου". Δες και αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=G7o8-c_qUUA
   netriofron
16-02-2018 23:16
No 4 :

1998 = ''Orfeusz'' [1982 - ]= συγκρότημα που σχημάτισε ο Έλληνας Νίκος Ρουσκέτος στην Πολωνία , ----------- στο CD ''Proszę Wróć'' στην Πολωνική Omega Music (CD 0-149)

2017 = ''Mythos'' , ------------- στο CD ''Poznaj świat muzyki: Greece'' στην Πολωνική Soliton ------------ https://www.deezer.com/pl/album/44883391
   netriofron
22-04-2017 10:22
ΑΚΟΜΑ :

1969 = ''Duo Nanos'' : Dobrila Čabrić + Lari Nanos ,[ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων & μπουζουκι : Lari Nanos ,και με τιτλο ''Pevam Ove Noći'' ---------- Αλμπουμ ''Grčke Pesme'' στην Γιουγ/βικη PGP RTB ‎(LPV 5221)

1969 = Aco Simonovski ,[ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων : Gjoko Georgiev ,και με τιτλο ''Oči Pune Suza'' --------- δισκακι ΕΡ στην Γιουγ/βικη PGP RTB ‎ (EP 50354) --------- https://youtu.be/8S7UH9BxKqo

1971 = Γρηγορης Οικονομου (''Grecki Zespół Artystyczny Hellen'' = Ελλην. συγκροτημα της Πολωνιας !!!!!!) ------- δισκακι ΕΡ στην ΠΟΛΩΝΙΚΗ Pronit ‎ (N 0662) !!!!!!!!!!

1982 = Slavko Perovic ,[ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων : Gjoko Georgiev ,και με τιτλο ''Oci pune suza'' -------- Αλμπουμ ''Vragolasti Momak'' στην Γιουγ/βικη Jugoton ‎ (LSY-61 729) & στο CD ''Slavko Perović ‎– Jedan Dan Života'' (1999) -------- https://youtu.be/fSqG81wQaK8
1984 = Paulos Raptis (= Παύλος Ράπτης : Ελληνικης καταγωγης Τενορος με δισκογραφικη καριερα στις Ανατολικες χωρες) ,και με τιτλο ''Oči Zamagljene'' --------- Αλμπουμ ''Σαγαπό, Σαγαπό... (Biseri Grčke Muzike - The Pearls Of Greek Music)'' στην Γιουγ/βικη PGP RTB ‎– 2121565

1988 [Ηχογ. Ιανουα.] = Duško Lokin ,[ΓΙΟΥΓ/ΒΙΚΑ !!!!!!!!!!] ,Διασκευη στιχων : Vojko Sabolović ,και με τιτλο ''Oci pune suza'' -------- 45ρακι στην Jugoton ‎(SY 24 261) & αλμπουμ ''Oči Pune Suza'' στην Γιουγ/βικη Jugoton ‎ (LSY 62276) ---------- https://youtu.be/LxoLe6iZh8o

1996 [Ηχογ. Νοεμβ] = Kraljevi Ulice ,[KΡΟΑΤΙΚΑ !!!!!!!!!!!!] , με τιτλο ''Oci pune suza'' ---------- Αλμπουμ ''Sirtaki Bouzouki'' ---------- https://youtu.be/taAEcjmx-to
1998 = Muharem Serbezovski ,[ΣΚΟΠΙΑΝΑ !!!!!!!] ,και με τιτλο ''Oci pune suza'' -------- Αλμπουμ ''...I Ovaj Svijet Je Mali'' στην Σκοπιανη Terra (T.063) ---------- https://youtu.be/w85yKqJDyyg

2001 = Martha & Tena Elefteriadu (= Μαρθα & Τενα Ελευθεριαδου) : αδελφες ,Ελληνικης καταγωγης ,με πολυ μεγαλη δισκογραφια ,κυριως στην Τσεχοσλοβακια. ,στα Τσεχικα !!!!!!!!!!!!! ,(Μπουζουκι : Σπυρος Γκουμας) , Διασκευη στιχων : Eduard Krečmar ,και με τιτλο ''Řecké Slunce Pálí'' -------- Αλμπουμ ''Řecké Slunce'' στην Γερμανικη Ariola ‎– 7432 1826182 & στο 3πλο CD ''Zlatá Kolekce'' (2015) --------- https://youtu.be/YUh-LQkQ29s
   netriofron
08-02-2017 12:33
Επισης :
1971 = Γρηγορης Οικονομου (''Grecki Zespół Artystyczny Hellen'' = Ελλην. συγκροτημα της Πολωνιας !!!!!!) ------- δισκακι ΕΡ στην ΠΟΛΩΝΙΚΗ Pronit ‎ (N 0662) !!!!!!!!!!
   netriofron
12-12-2016 13:10
Αλλος τιτλος ''Κάτω στον Πειραιά''
Τραγουδι που γραφτηκε για την ταινια "Διπλοπενιές" (1966) ,οπου το ερμηνευε ο Παπαμιχαηλ : https://youtu.be/VM1b8-HaO_c
Το τραγουδι κυκλοφορησε σε Αγγλια ,Ρουμανια , Καναδα ,ΗΠΑ ,Γερμανια ,Γιουγ/βια ,μεχρι και στην Ιαπωνια !!!!!!!!

1η : 1966 = Δημήτρης Παπαμιχαήλ [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος]
--------- &&&&& συλλογη ''Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Τραγούδια με ιστορία'' (1998) ------ https://youtu.be/WcJOaGElHnw
1966 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Βικυ Μοσχολιου [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος] (Μπουζουκια : Κωστας Παπαδοπουλος & Λακης Καρνεζης)
------ 45ρακια στην Columbia ‎ (SCDG 3623) & στην Jugoton ‎ (EPCO-9177) (Γιουγ/βια) & δισκακι ΕΡ στην Columbia (SEG 8537) (Αγγλιας) &&& συλλογη ''Σταύρος Ξαρχάκος ‎– Ένα μεσημέρι..'' (1966) ------- https://youtu.be/45TO-ClzfZQ
1966 = Trio Hellenique ‎ (= Basil Nikolaidis, Denis Kavalieratos, Polis Efthimiadis) ------- Αλμπουμ ''Agapi Ke Nostalgia'' , στην CNR (SKLP 4220) (Ολλανδιας)
1967 ?? = Τριο Μπελκαντο ------- Αλμπουμ ''Trio Bel Canto΄΄ , στην Fidelity (4001 PY)
1967 = Καίτη Θύμη + Σταυρος Χατζηδάκης [Ενορχηστρωση : Γιωργος Μαλλιδης] --------- 45ρακια στην Lucky (PG 9002) & στην Select (SA 14) (με τιτλο : ''Κάτω στον Πειραιά'') --------- https://youtu.be/tpWPt8hqNcM
1968 = Alberto De Luque Y Los Amigos ------ Αλμπουμ ΄΄From Greece To Paraguay''
1970 = Lola Tsakiri (Λολα Τσακιρη) + Trio Manitaras ------ Αλμπουμ ''Lola Tsakiri Sings'' (Αγγλιας)
1978 = Γρηγόρης Μπιθικώτσης + Βικυ Μοσχολιου [Ενορχηστρωση : Σταυρος Ξαρχακος] ------- συλλογη ''Ξαρχάκος ‎– Στο Λυκαβηττό'' (Ζωντανη ηχογραφηση) --------- https://youtu.be/mljFtpwuqmQ
1978 = George Varsos ( Γιώργος Βάρσος) ------- Συλλογη ''A Taste Of Greece 14 Great Hits''
1982 = Φίλιππος Νικολάου [Ενορχηστρωση : Στέλιος Λαζάρου] ------- Αλμπουμ ''Μια λαϊκή βραδυά με τον Φίλιππο Νικολάου'' (Ζωντανή Ηχογράφηση) ------- https://youtu.be/WKlErMij5mI
1984 = Μαρινέλλα
1984 = Tάκης Μπινιάρης, Ανθή Ανδρεοπούλου, Γιάννης Σαμσιάρης, Λία Βίσσυ [Ενορχηστρωση : Κώστας Κλάββας] -------- Συλλογη ''31 Τραγούδια Που Αγαπήσαμε (Η Παρέα) No 2''
1996 = Δήμητρα Γαλάνη + Έλλη Πασπαλά [Ενορχηστρωση : Νικος Πλατανος] ------- Αλμπουμ ''Η Δήμητρα Γαλάνη στο ''Χάραμα'' (Μέρος 2ο)'' ------- https://youtu.be/bFDcv3fcKQM
2002 = Αντώνης Ρέμος
2003 = Λευτέρης Πανταζής ------- Αλμπουμ ''Ένα αστέρι στ' αστέρια'' (Ζωντανη ηχογραφηση) -------- https://youtu.be/qQS_7sjdu2Q
   netriofron
14-09-2016 13:07
Γρηγόρης Μπιθικώτσης ++++ Βικυ Μοσχολιου !!!!!!!! --------
https://youtu.be/45TO-ClzfZQ
   showggggggggggggggg
12-04-2016 23:15
Τέλειο
   fedra kotsira
28-05-2015 21:33
Ωραιο ειδικα για δυσκολες στιγμες
   παρις
27-10-2012 14:46
Ωχ!
   gkremistis
18-09-2012 11:50
Το έχει ερμηνεύσει κι ο Αντώνης Ρέμος.
   παρις
03-06-2012 12:20
Το πρωτοτραγούδησε ο Δημ. Παπαμιχαήλ στην ταινία "Διπλοπενιές" του Γιώργου Σκαλενάκη, το 1966. Αμέσως μετά το ερμήνευσε μοναδικά ο Μπιθικώτσης στον δίσκο "Ενα μεσημέρι"
   υπολοχαγος Νατασα
21-12-2010 08:57
10/10.fantastiko tragoudi.oti tragoudi kai na elege i bougiouklakh kai o papamixahl itan teleia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   thelw_pagwto
11-03-2010 16:52
"Διχως αγαπη και πονο κανενας δε ζει" 22-06-2009
   elRomios
27-03-2006
Τό πρώτο μέρος τής εισαγωγή του είναι γραμμένο σέ ένα τετράχορδο τής αρχαίας Ελληνικής μουσικής. Η αρχαία Ελληνική μουσική, καί η Βυζαντινή στό παρελθόν, χρησιμοποιούσαν μία κλίμακα πάρα πολύ δύσκολη νά εκτελεστή φωνητικώς (γι’αυτό καί έχει εξαφανιστεί). Εμπεριέχει τρία κατά σείρα ημιτόνια τά οποία βεβαίως τό μπουζούκι εκτελεί πολύ εύκολα.
   Ανώνυμο σχόλιο
05-08-2005
matia vourkomena....5/8
   Ανώνυμο σχόλιο
27-07-2005
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
Κάτω στον Πειραιά
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
το πρώτο ελληνικό τραγούδι που έμαθα. Πολύ καλό


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο