Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
111178 Τραγούδια, 254854 Ποιήματα, 28003 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Ένα αστέρι πέφτει πέφτει - 1971       
 
Στίχοι:  
Γιώργος Σαμολαδάς
Μουσική:  
Απόστολος Καλδάρας


Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό
μια ευχή κάνω για σένα
τελευταία μου ελπίδα
τον Θεό παρακαλώ

Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό

Μήπως το `στειλε η ψυχή σου
μήπως το `στειλε η καρδιά σου
τ’ άστρο αυτό το φωτεινό
κι ήρθε να μου φέρει δάκρυ
ή για να μου φέρει ελπίδα
μες στην ώρα που πονώ

Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
το κοιτώ στον ουρανό




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (4 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 31401
      Σχόλια: 14
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Απόστολος Καλδάρας –...
1971
[1] Τα έγχρωμα τραγούδια
1995
[1] Τα τραγούδια του ελλ...
2005
[2] Βίκυ Μοσχολιού
1971
[2] 14 χρυσές επιτυχίες ...
1977
[2] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1983
[2] Βίκυ Μοσχολιού - Αξέ...
1997
[2] Οι μεγάλες φωνές του...
1998
[2] Πήρα απ΄ τη νιότη χρ...
2003
[2] Βίκυ Μοσχολιού - 40 ...
2005
[2] 21 μεγάλα τραγούδια ...
2005
[2] Βίκυ Μοσχολιού – Τα ...
2006
[3] Ψίθυροι
2000
[4] Juke Box
2004
[5] Δεν ξέρω πόσο σ΄ αγα...
2005
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   Kate @ 12-05-2003
   alain
12-03-2009 00:28
Εδώ πρέπει να πούμε ότι η πρώτη εκτέλεση είναι της Μάρθας Βούρτση στην ταινία του Τεγόπουλου "Απόκληροι της κοινωνίας" (1965) με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Βέβαια δεν περιμένουμε από την Βούρτση να το ερμηνεύει όπως το ιερό τέρας του τραγουδιού, την Βίκυ Μοσχολιού, αλλά κάτι λέει η φωνή της σ' αυτό το τραγούδι που κυκλοφόρησε μετά από χρόνια δισκογραφικά. Καταπληκτική στιχουργία από τον Σαμολαδά που λες και γράφει το τραγούδι για την κόρη που χάνει ο Καλδάρας την ίδια χρονιά. Που να γραφτούνε τέτοια τραγούδια σήμερα.........
   tzanidisjohn
10-02-2020 20:42
Η δισκογραφική πορεία της πρώτης εκτέλεσης με τη Β.Μοσχολιού (®5/11/1965 & ℗ 5/4/1966):
♦45" His Master's Voice Ελλάδος 7PG-3571 Α 7XGA-2372 ♦45" ODEON HGRA-1277
♦LP: "Β.Μοσχολιού-Πορτραίτα Νο 2" ℗1967 Columbia 33GSX-27
♦LP: "Β.Μοσχολιού-Βίκυ Μοσχολιού (4)" ℗1968 Columbia 33 GSX-41
♦LP: "Α.Καλδάρας-Σήμερον Σ' Αυτό Τον Δίσκο" ℗1971 EMI SREG-2108
♦LP Χ2: "Α.Καλδάρας-30 Χρόνια" ℗1980 Columbia 14C 134-71132/3
♦LP X2: "Β.Μοσχολιού-Αξέχαστες Επιτυχίες" ℗1982 Columbia 14C 162-71227/8
♦LP Χ2: "Α.Καλδάρας-Στον Απόστολο Με Αγάπη" ℗6/1991 Minos MSM-942/3
♦CD: "VA-Μουσικό Ημερολόγιο 1965" ℗1998 Minos-EMI S.A. 7243 8 21451 2 7
♦CD X4: "Β.Μοσχολιού-40 Χρόνια Limited Edition" ℗2005 EMI 0946 333858 2 5
♦CD: "Β.Μοσχολιού-Τα Κινηματογραφικά" ℗2006 EMI Soundtracks 0946 3122542 0
♦CD Χ6: Β.Μοσχολιού-Δε Ξέρω Πόσο Σ' Αγαπώ" ℗2008 EMI 50999 5222842 1
♦CD X75: "VA-Λαϊκό Τραγούδι 1954-1967" ℗2008 Έκδοση 'Το Βήμα' BOX 12 CD: 5-1
♦CD X15: "VA-3 Δεκαετίες Ελλ.Τραγουδιού 1960-1990" ℗2009 EMI Καθημερινή
♦CD Χ2: "Β.Μοσχολιού-Ηχογραφήσεις 1962-1976" ℗2013 Remastered Real News

Επανεκτέλεση από τη Β.Μοσχολιού: https://www.youtube.com/watch?v=kNNuxyMqA5o
♦CD: "Β.Μοσχολιού-Ανθολογία" ℗2006 Victory Media Music GMS-13583
   tzanidisjohn
10-02-2020 20:39
Άλλες εκτελέσεις:
►3/2/1967 Τρίο Γκρέκο 45" Music Box ΜΒ-702 A 7MBG-1096
►1984 Σαρρή Έφη LP "Μια Βραδιά Στα Μπουζούκια Νο 2"
►1986 Ζήλου Βάσια LP "Α.Καλδάρας-Σ.Κουγιουμτζής Τα Τραγούδια Μας"
►2000 Αλεξίου Χάρις CD "Ψύθιροι" Mercury 548114 2
►2004 Κανά Μελίνα CD"Juke Box" Ακτή AKT 519152 2
►29/5/2006 Μπάμπαλη Ανδριάνα CD "Συναυλία Αφιέρωμα Για Τη Β. Μοσχολιού"
►Μανωλάκου Μαρίνα "Οι Μεγάλοι Συνθέτες" Έκδοση: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.(7cd)
   netriofron
26-01-2017 12:45
----------------------------- ΚΑΙ ---------------------
1984 = Έφη Σαρρή ------- Συλλογη ''Μια Βραδιά Στα Μπουζούκια Νο 2''
1986 = Βάσια Ζήλου ------ Συλλογη ''Απόστολος Καλδάρας, Σταύρος Κουγιουμτζής ‎– Τα Τραγούδια Μας''
Μαρίνα Μανωλάκου ------ Συλλογη ''Μεγάλοι Συνθέτες Του Λαϊκού Τραγουδιού''
   netriofron
14-09-2016 11:05
Βίκυ Μοσχολιού =ηχογραφηθηκε το 1965 ,και κυκλοφορησε 5--4--1966 ,απο την HMV-3571
   emotion
07-10-2013 10:53
Αχ!!!!!!!!!!!!!!! Τι ωραια που το τραγουδούσε η Μοσχολιού !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η φωνή της σίγησε τόσο νωρίς!!!!!!!!!! Αθανατη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   tazoylina
02-06-2008 06:03
javascript:insertext(' ', 'comments') ΤΕΛΕΙjavascript:insertext(' ', 'comments')Ο 4ever!!!
   necro12
21-05-2008 11:16
Συγγνώμη! του Γιώργου Σαμολάδα είναι οι στίχοι. Δικό μου το λάθος.
   necro12
20-05-2008 10:37
Οι καταπληκτικοί στίχοι αυτού του τραγουδιού είναι του Απ. Καλδάρα και όχι του Γιώργου Σαμολάδα.
   Ανώνυμο σχόλιο
22-01-2006
MONADIKO - APO BIKY KAI XAROULA
   Ανώνυμο σχόλιο
16-10-2005
Το 2005 αυτό το τραγούδι είχε την τύχη να το τραγουδήσει η Μελίνα Κανά.
   Ανώνυμο σχόλιο
13-07-2005
AN HATAN TOSO EYKOLO NA PRAGMATOPOIHSOYME TA ONEIRA MAS TOTE DEN 8A ENAPO8ETAME TIS ELPIDES MAS STA ASTRA. . .
   Ανώνυμο σχόλιο
12-05-2005
μακαρι κάθε φορά που πέφτει ένα αστέρι,να γινόταν πραγματικότητα κια μια ευχή μας.Κι αν δεν πέφτουν αστέρια πια,ασ πραγματοποιήσουμε μόνοι μας τα όνειρά μας...
   Ανώνυμο σχόλιο
<5/1/2005
μια ευχή κάνω για σένα... "Gia panta mazi"   ( T. Fe. )


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο