Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110766 Τραγούδια, 252830 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

Μάνα δε φυτέψαμε - 1970       
 
Στίχοι:  
Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική:  
Μάνος Λοΐζος


Έσπασε το κομπολόι σκόρπισαν οι χάντρες
πιάσανε το μοιρολόι ένα τσούρμο άντρες

Μάνα δε φυτέψαμε ούτε ένα λουλούδι
κι ακριβοπληρώσαμε δυο σπυριά ζωή
μάνα δεν τελειώσαμε ούτε ένα τραγούδι
ήλιο ζητιανέψαμε κι έχουμε καεί

Έσβησε η ασετυλίνη χίμηξε σκοτάδι
βούλιαξε στη Μυτιλήνη το στερνό καράβι

Μάνα δε φυτέψαμε ούτε ένα λουλούδι
κι ακριβοπληρώσαμε δυο σπυριά ζωή
μάνα δεν τελειώσαμε ούτε ένα τραγούδι
ήλιο ζητιανέψαμε κι έχουμε καεί




 Στατιστικά στοιχεία 
       Δημοφιλία: 100%  (5 ψήφοι)
      Αναγνώσεις: 17369
      Σχόλια: 6
      Αφιερώσεις: 0
 
   

 Δισκογραφία 
 
[1] Θαλασσογραφίες
1970
[1] Ο μέτοικος
1971
[1] Τα χρώματα του χρόνο...
1999
[2] Πρόκληση
1971
[2] 60 χρόνια Ελληνικός ...
1990
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Αφιέρωσέ το κάπου
Νέα μετάφραση
Εκτυπώσιμη μορφή
Αποστολή με email
Διόρθωση-Συμπλήρωση
 
   
 
   dalaras.com @ 07-11-2002
   naxionman
24-12-2010 07:55
Η εκτέλεση με τον Γιάννη Πάριο ακούστηκε το '71 στην ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη Πρόκληση αλλά εκδόθηκε πρώτη φορά σε δίσκο το 1990, όταν συμπεριλήφθηκε στην έκδοση της κασετίνας '60 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος' με τραγούδια από ταινίες της περιόδου 1929-1989. Το τραγούδι πρωτοακούστηκε στη δισκογραφία και έγινε ευρύτερα γνωστό μέσα από τον κύκλο 'Θαλασσογραφίες' του Μάνου Λοϊζου και του Λευτέρη Παπαδόπουλου (1970), όπου το τραγούδησε ο Γιώργος Νταλάρας
   netriofron
17-02-2017 22:32
ΚΑΙ :
2006 = Γιώργος Νταλάρας --------- απ'το 2πλο CD ''Μαρινέλλα | Γιώργος Νταλάρας | Γλυκερία | Κώστας Μακεδόνας | Μελίνα Ασλανίδου | Όναρ ‎– Θα πιω απόψε το φεγγάρι - Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο'' (2008) (Ζωντανη ηχογραφηση απο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνων ,τον Ιουνη του 2006) --------- https://youtu.be/7H_gKPPhw58
   longieth
14-03-2012 20:45
Το τραγούδι με τον Γιάννη Πάριο με σκηνές από την ταινία "Πρόκληση"

http://www.youtube.com/watch?v=o4uxkSsr2ag&feature=related
   πανούλης
22-09-2009 02:22
Όμηρου Ευστρατιάδη "Πρόκλησις" (1971) - Έλενα Ναθαναήλ, Άννα Φόνου - Εκτέλεση με τον Γιάννη Πάριο
   NULUSIOS
09-05-2009 14:55
νομίζω πρώτη εκτέλεση είναι ο Πάριος όμως
   προσωδός
15-01-2009 14:52
Προσφυγιά, πόνος και απογοήτευση από την πένα ενός λαϊκού ποιητή και την εμπνευσμένη μουσική ενός χαρισματικού συνθέτη.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο