Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/stixoi/public_html/core.php on line 23
stixoi.info: εδώ η απάντηση σε κάθε ερώτημαhttp://users.sch.gr/ioakenanid/qatanomo.xls θα βρείς την απάντηση" />http://users.sch.gr/ioakenanid/qatanomo.xls θα βρείς την απάντηση">
 
Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
130653 Τραγούδια, 269440 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 εδώ η απάντηση σε κάθε ερώτημα
 Ρώτα πρώτα κάτι κ σημείωσετο, έπειτα στη σελίδα http://users.sch.gr/ioakenanid/qatanomo.xls θα βρείς την απάντηση
 
αυτό το ποίημα αναφέρεται στην παράγραφο 80 της σελίδας
http://users.sch.gr/ioakenanid/qatanomo.xls
στην οποία σελίδα ο καθένας μπορεί να βρεί την απάντηση σε όποιο ερώτημα τον / την απασχολεί.

[align=center][font=Lucida Sans Unicode][color=black]- και την ασπίδα επαινώ μα και το κοντάρι παινεύω
έχω την τέλεια ασπίδα κρατώ το τέλειο κοντάρι
- κι άν χτυπηθεί η ασπίδασου με το δικόσου κοντάρι;
- άν χτυπηθεί η ασπίδαμου με το δικόμου κοντάρι;
δέν έχει τύχει ποτέ! πάντως όποτε είναι για μάχη
πάντα πηγαίνω καί με τα δυό: και κοντάρι κι ασπίδα
(η ηθικήμας κοντάρι είναι ενώ η νομιμότης ασπίδα)[/align]

γραμμένο στις 17 Νοεμβρίου 1998


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 5
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      προφητεύειν κ λαλειν γλωσσαις
      Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά,Επιστήμη
      Ομάδα
      Στίχοι για μελοποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

το καλό, απο ΌΠΟΥ κι άν προέρχεται, είναι καλό· το κακό, απο ΌΠΟΥ κι άν προέρχεται, είναι κακό.
 
χρηστος καραμανος
30-05-2009 @ 10:03
και την ασπίδα επαινώ μα και το κοντάρι παινεύω
έχω την τέλεια ασπίδα κρατώ το τέλειο κοντάρι
- κι άν χτυπηθεί η ασπίδασου με το δικόσου κοντάρι;
- άν χτυπηθεί η ασπίδαμου με το δικόμου κοντάρι;
δέν έχει τύχει ποτέ! πάντως όποτε είναι για μάχη
πάντα πηγαίνω καί με τα δυό: και κοντάρι κι ασπίδα
(η ηθικήμας κοντάρι είναι ενώ η νομιμότης ασπίδα)
::theos.:: ::theos.:: ::theos.::
anuya
17-04-2011 @ 02:01
εδώ η απάντηση
http://users.sch.gr/ioakenanid/qatanomo.xls
montekristo
17-04-2011 @ 03:01
δηλαδή εσύ έτσι έμαθες ότι έμαθες? κάποιος σου έδωσε ένα xl αρχείο που όταν άνοιγε εμφάνιζε ένα τυχαίο αριθμό και απαντούσε σε όλες τις αγωνίες σου?
σαν παιχνίδι καλό είναι για να σου δώσει ερεθίσματα
αν το έγραψες στα σοβαρά όμως τότε υπάρχει πρόβλημα....
anuya
19-04-2011 @ 06:27
φίλε οι χρησμοί μας έρχονται απο παντού, αλλα για να τους καταλάβεις πρέπει να έχεις κ λίγο μυαλό. Φυσικά άν καταλαβαίνεις τα πάντα δέν χρειάζεσαι την μαντική. Αλλα επειδή είμαστε άνθρωποι κ κάπου συναντάμε απορίες, μία τέτοια μέθοδος μπορεί να μας ανοίξει τον δρόμο, εφόσον πρώτα έχουμε ανοιχτό μυαλό.
Όποιος έχει το μυαλό του Κάιν, όσα θέλεις πέςτου. Ο Θεός του έλεγε: έτσι να κάνεις, όχι έτσι - εκείνος δέν άκουγε, το έκανε εκείνο που τον έτρωγε. Αυτό είναι το κύριο γνώρισμα του Κάιν: οτι έχει αυτιά αλλα δέν ακούει. ΤΗι ΑΛΗΘΕΙΑι ΟΥΚ ΕΣΤΗΚΕ, 'ΟΤΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΥΚ ΗΝ ΕΝ ΑΥΤΩι. την αλήθεια μέσασου πρέπει να την έχεις, κ τότε θα καταλάβεις το παραμικρό σημάδι. Άμα δέν το έχεις μέσασου, όχι ηλεκτρονικά αρχεία, ούτε νταούλια κ ζουρνάδες δέν φτάνουνε για να νιώσεις.
anuya
23-04-2011 @ 08:26
Εύλογες είναι οι απορίεςσου διότι δέν έχεις ασχοληθεί με τις μαντικές τέχνες που κατα την παράδοση δίδαξε στους ανθρώπους ο Προμηθέας, πρωτύτερα, καθώς λέει, έβλεπαν άκουγαν κ δέν καταλάβαιναν. (ξέρεις το σχετικό χωρίο;). Άμα λίγο το ψάξεις, θα δείς οτι τίποτε, εννοώ ΤΊΠΟΤΕ, δέν είναι τυχαίο, ούτε μία νιφάδα του χιονιού δέν πέφτει τυχαία, διότι υπάρχει ψυχή μέσα σε κάθε τί, όπως κ κάθε κύτταρο του σώματοςσου έχει την δικήτου ψυχή, κ σε όλα τα κύτταρα η ψυχή είναι μία, η δικήσου. Έτσι στον κόσμο το κάθε πλάσμα έχει ψυχή, κ αυτή η ψυχή είναι ένα μόριο του Θεού. Όπως το φώς αποτελείται απο αμέτρητα φωτόνια, έτσι κ οι αμέτρητες ψυχές όλες συναποτελούν το Θεό, κ υπάρχει επίσης μιά κεντρική συνείδηση, όπως υπάρχει στο σώμα με τα πολλά κύτταρα.
Στο αρχείο οι απαντήσεις είναι 84 κ όχι 85, κ αποτελούν συμπύκνωση της σοφίας της νομοκρατικής σχολής όπως την κατέγραψε ο κυριότερος εκπρόσωπος της σχολής στην Κίνα, ο Han Fei Zi. Βέβαια υπάρχουν αμέτρητες μέθοδοι μαντικής, αλλα αυτό το έργο εστιάζει στο κύριο ερώτημα της Κινέζικης σοφίας: πώς θα γίνει σωστό κουμάντο στο κράτος, στο κάθε κράτος, κ νομίζω οτι γύρω απο το ίδιο ερώτημα περιστρέφεται η ελληνική φιλοσοφία. Οι 84 αυτές απαντήσεις δέν δίνονται καθόλου τυχαία, αλλα σε εκείνο που μας απασχολεί, κάποτε μου παίρνει μία ολόκληρη μέρα για να καταλάβω πού ακριβώς κολλάει η απάντηση, κολλάει όμως καλά, κ αυτό δέν είναι παράδοξο. Είναι παρά την δόξα, δηλαδή παρά το τί νομίζουμε, αλλα το τί νομίζουμε θέλει διόρθωση κ όχι το τί συμβαίνει.
Το έχω κάπου σημειωμένο στα ποιήματα κ αλλού στον ιστότοπόμου
http://users.sch.gr/ioakenanid/perieqhomena.htm
μιά φορά που βαθιά με ανησυχούσε αυτό που βρήκα στο γιου τουμπ για την κανάτα με το γάλα (the jug of milk) οτι Θεός δέν υπάρχει, διότι είτε στο Θεό προσευχηθείς είτε στην κανάτα με το γάλα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, κ ενώ σκεφτόμουν αυτό το επιχείρημα, ακούω ένα παιδάκι κάτω στο δρόμο να λέει σε κάποιο άλλο παιδί "Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΈΔΕΙΞΕΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ". τί σημαίνει αυτό; όταν προσευχόμαστε στο Θεό, δέν μας δίνει την ευτυχία στα χέριαμας, αλλα μας δείχνει τον τρόπο να την βρούμε. Δέν μας σηκώνει να μας πάει εκεί που θέλουμε, αλλα μας δείχνει τον δρόμο να πάμε. Μας δείχνει τη μέθοδο, τον νόμο. Διότι ο φυσικός νόμος δέν μπορεί να παραβϊασθεί.
τα παλιά χρόνια όχι μόνο οι αρχαίοι Έλληνες πρόσεχαν τί θα ακούσουν τυχαία στο δρόμο, αλλα κ οι Κινέζοι συμβουλεύονταν το τί τυχαία θα πούνε κάποια παιδιά για να πάρουν πολιτικές αποφάσεις. Διότι το τυχαίο δέν είναι καθόλου τυχαίο: έτσι επικοινωνούμε με την τέταρτη δϊάσταση.
τώρα ό,τι βλέπουμε είναι σάν απο τη χαραμάδα, αλλα όταν βγούμε στην τέταρτη δϊάσταση, όλα φαίνονται ανοιχτά λέει ο απόστολος Παύλος. Γι' αυτό η σοφία κάποτε θα χάσει την αξίατης, κ συνεπώς η δύναμη που προέρχεται απο τη σοφία. Αλλα η αγάπη είναι η κύρια αξία κ δέν θα χάσει ποτέ την αξίατης, λέγει ο Παύλος.

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο