Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
110977 Τραγούδια, 253479 Ποιήματα, 28004 Μεταφράσεις, 26570 Αφιερώσεις
 

 Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές
 
Δεν υπάρχουν νικητές
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Η πανδημία συνεχίζεται αφήνοντας τα καταστροφικά της σημάδια παντού. Δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους ηπείρους, στο χρώμα του δέρματος ή την γλώσσα που μιλάν τα θύματα της. Ο Covid 19 θα απλωθεί για καλά και στο 2021.και οι νοσηλευόμενοι ξεπέρασαν όλα τα ηλικιακά στάνταρντ και το μόνο που καθορίζει την επιβίωση είναι οι αντιστάσεις σε ατομικό σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.
Τα κυβερνητικά μέτρα αδυνατούν να μετριάσουν τους καθημερινούς τριψήφιους αριθμούς. Ο κόσμος αριθμεί θύματα γνωστών, φίλων οικογενειών ανάμεσα στους διασολήνωμένους. Τηρώντας τους κανόνες και ακλουθώντας τις κυβερνητικές προτροπές θα φτάσουμε σε ασφαλή διψήφια επίπεδα; Θα το ξεπεράσουμε αυτό ομαλά; .Εύκολα ενοχοποιούνται οι νέοι, οι αντιρρησίες και οι επαναστάτες. Η μπάλα πήρε και τους συνταξιούχους που στο πρώτο μέρος της πανδημίας υπάκουσαν και μπήκαν στην καραντίνα. Ποιός επωφελείται από το κλίμα εκφοβισμού και υστερίας που βομβαρδίζει τους κατοίκους αυτής της χώρας; Οι επιστήμονες μας επαναλαμβάνουν μεθοδικά και κουραστικά την χρήση μάσκας, των αποστάσεων και κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς που δεν είναι πλέον αποδεκτά. Τι πλατείες, τι περίπτερα και πόσοι συνωστίζονται στα ΜΜΜ.; Αφού δεν ήταν αποτελεσματικά!
Οι απόψεις των ΄΄ σοφών επιστημόνων ΄΄ πάνω στην αποτελεσματικότητα διίστανται σε πολλά επίπεδα .όμως συμφωνούν πάνω στην μελλοντική καθολική χρήση των εμβολίων σε 100% του πληθυσμού. Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι νεκροί από τον κορονωιό παγκοσμίως και πλέον όλοι καταλαβαίνουν ότι σε αυτή την πανδημία η διασπορά θα συνεχίσει να ΄΄ θερίσει ΄΄.
Ζούμε έναν εφιάλτη χωρίς ιδιαίτερα αισιόδοξο τέλος. Σε αυτή την μάχη δεν υπάρχουν νικητές αλλά μόνο θάνατοι και ευτυχώς αυτοί που επιβιώνουν. Καλούμαστε όλοι να δώσουμε ,σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, έναν αγώνα με απρόβλεπτες εξελίξεις. Εμείς αποφασίζουμε τον τρόπο που θα . συνεχίζουμε, όπου και με πόσες θυσίες θα υπό ή ύπερ λειτουργήσουμε σαν κοινωνία και σαν κράτος; Τι θα αποδώσει το απειλητικό γενικό κλείσιμο Lock down;Το σίγουρο είναι ότι μόνο η κατανόηση των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος, μία ισχυρή θέληση αυτοσυγκρατήσης και η ενίσχυση της συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανάμεσα μας θα μας κρατήσει ζωντανούς. Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 2
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

tzenilio@gmail.com
 
χωρίς λόγια
29-09-2020 @ 23:25
!!
aridaios
30-09-2020 @ 01:50
Σε αυτή την μάχη δεν υπάρχουν νικητές αλλά μόνο θάνατοι και ευτυχώς αυτοί που επιβιώνου


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο