Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
111487 Τραγούδια, 256962 Ποιήματα, 28002 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ανώνυμος Πακιστανός vs Κουφοντίνας
 
Προσφυγή κρατούμενου με σοβαρή ασθένεια στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσέφυγε ο 21χρονος Πακιστανός U.M., προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για το αδίκημα της συνέργειας σε διακίνηση αλλοδαπών, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του λόγω σοβαρής ασθένειας.

Ο U.M. φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης έξι ομοεθνών του από τον Εβρο. Στις 29 Δεκεμβρίου 2020 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για ένα εξάμηνο παρά τα ιατρικά έγγραφα που δείχνουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του. Πρόσφατα ο 21χρονος διαγνώστηκε με οξεία λευχαιμία, ενώ τονίζεται από τους γιατρούς η ανάγκη αποφυλάκισής του για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Σε ιατρική γνωμάτευση της Διευθύντριας στην Αιματολογική Κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βεβαιώνεται ότι ο ασθενής πάσχει από βαρεία απλαστική αναιμία και ότι δεν έχει ανταποκριθεί στη φαρμακευτική αγωγή που έλαβε. «Αποτέλεσμα είναι να χρειάζεται επαναλαμβανόμενες νοσηλείες σε όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αθήνας κάθε εβδομάδα προκειμένου να μεταγγιστεί με αίμα και αιμοπετάλια», αναφέρεται. Ακόμη η γιατρός επισημαίνει ότι η μόνη διέξοδος είναι να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών για να αποφευχθεί ο θάνατος λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας ή σήψης. Σημειώνεται στην ίδια γνωμάτευση ότι έχει γίνει έλεγχος στα αδέρφια του στο Πακιστάν και έχει προκύψει ότι δύο εκ των αδελφών του είναι συμβατές και ότι μία εξ’ αυτών θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τη μεταμόσχευση. Αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα και σε ιατρική γνωμάτευση παθολόγου του νοσοκομείου κρατουμένων Κορυδαλλού «Αγιος Παύλος». Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μετά την προσφυγή του 21χρονου (για παραβίαση του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) έχει ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις από το ελληνικό κράτος.

«Ενας 21χρονος Πακιστανός κρατούμενος, αναγνωρισμένος πρόσφυγας, ο οποίος αιμομεταγγίζεται δύο φορές την εβδομάδα με ανάγκη άμεσης μεταμόσχευσης μυελού των οστών, αφέθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη έρμαιο στη “σήψη”, όπως κατά κυριολεξία αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί του, χωρίς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να αφιερώσει ούτε μία γραμμή στην αιτιολόγηση της απόφασής του», λέει στην «Κ» ο δικηγόρος του Χάρης Λαδής. «Η αμεσότητα της αντίδρασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παρά τον όγκο των υποθέσεων που αυτό καθημερινά χειρίζεται, ευτυχώς μας θυμίζει ότι για τη διεθνή έννομη τάξη ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και η απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης των κρατουμένων εξακολουθούν να αποτελούν βασικούς πυλώνες του κράτους δικαίου».


Ο άτυχος Πακιστανός-χωρίς να διατυμπανίζει κάποιο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα- προσέφυγε ζητώντας λύση μέσω της νομικής οδού για να σώσει τη ζωή του
Ο Κουφοντίνας - με υπερτονισμένο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα-προσέφυγε στην εκβιαστική τακτική της απεργίας πείνας θέτοντας ο ίδιος σε κίνδυνο τη ζωή του.

ΠΟΣΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ;
ΠΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ;
ΠΟΣΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΩΔΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ;
Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΛΛΑ Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ U.M. ΟΧΙ;;;


ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΠΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ;;;;

Υγ1: Αν πεθάνει ο Κουφοντίνας η είδηση θα γίνει πρωτοσέλιδο με πηχυαίους τίτλους
Αν πεθάνει ο U.M. η είδηση θα περάσει στα ψιλά των εφημερίδων - και αν...
Υγ2: Αν ο Κουφοντίνας προσέφευγε στη δικαιοσύνη και δεν δικαιωνόταν, θα ήταν ένας αδικημένος ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ κρατούμενος.
Αν ο U.M. έκανε απεργία πείνας και δεν δικαιωνόταν θα ήταν ένας αδικημένος ΑΡΡΩΣΤΟΣ και τελικώς ΝΕΚΡΟΣ κρατούμενος.


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 8
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Συλλογή
      πολιτικά
      Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά
      Ομάδα
      Πεζά
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση.
 
aridaios
28-02-2021 @ 02:52
ΙΚΑΡΙΟΣ
28-02-2021 @ 08:59
Όσο μεγαλύτερο είναι το αδίκημα που διέπραξες, τόσο περισσότερη είναι η προσοχή που σου δείχνουν. (Αν δεν άπτεται της ηθικής). Που σημαίνει, πως αν ο δυστυχής κατά τα άλλα αλλοδαπός, είχε "φάει" καμμιά δεκαριά ανθρώπους και το "έντυνε" κάπως, θα ήταν ένας αξιοπρόσεκτος και βαρυσήμαντος "κύριος" και μέσα και έξω απ' την φυλακή....δυστυχώς....βλέπεις πως τώρα ο αμφίφυλος Λιγνάδης, το γυρίζει στην "πολιτική δίωξη" το θέμα για τους παιδοβιασμούς που έκανε εδώ και μιά τριακονταετία...οπότε πραγματικά σκέπτεσαι πως ο νόμος εδώ στην Ελλάδα είναι σαν την οχιά...τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους.
daponte
28-02-2021 @ 09:32
Ικάριε, πολύ εύστοχη τόσο η τοποθέτησή σου όσο και η παρομοίωση με την οχιά.

seizeTHEday
28-02-2021 @ 14:32
1ον: είναι αφελές Σταύρο να νομίζει κάποιος πως η πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία) και το υποτακτικό της κράτος-μπανανία που έχουμε θα αφήσει να βγει έξω ο Κουφοντίνας. Εξάλλου για τον Κουφοντίνα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει κ-α-μ-μ-ί-α ελληνική συστημική κυβέρνηση έξω.

2ον: γιατί ΔΕΝ μας λέτε τις ίδιες χαριτωμενιές (το λέω πολύ κομψά) για τον Καλαμπόκα, τον Κορκονέα και τον Μελίστα που είναι ήδη έξω από την φυλακή.

3ον: εδώ ΔΕΝ λέμε για τα πεπραγμένα του Κουφοντίνα, που είναι άσχετο αν συμφωνεί ή διαφωνεί ή κρατά ουδέτερη στάση κάποιος με τις πράξεις του. Είναι φυλακισμένος, εκτίει την ποινή του και θέλει να εφαρμοστεί ο νόμος που η #ΝΔ_χουντα και #ΝΔ_δολοφονων ψήφισε φωτογραφικά.

4ον: δεν επανέρχομαι στο θέμα. Όποιος/α θέλει ας ενημερωθεί από τα παρακάτω:
Ποιόν συμφέρει ο θάνατος του Κουφοντίνα;
https://www.epda.gr/index.php?number=4&type=category#744
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S07E20: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=oojMbDunpsg(Ή με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους.
ΔΕΝ υπάρχει ουδέτερη στάση σε τίποτα πια.
Εξάλλου αυτό μας έφαγε τις δεκαετίες από 1985 έως 2005:
η απολιτίκ στάση των νεοελλήνων.)
seizeTHEday
28-02-2021 @ 14:34
Και εννοείται, ξέχασα να γράψω, πως ο Πακιστανός ότι κι να έχει κάνει, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να πάει στο νοσοκομείο να θεραπευτεί. Αλίμονο. Ακόμα και για τους χρυσαυγήτες θα το έλεγα.
daponte
28-02-2021 @ 15:18
Ο λόγος σου Κώστα χρειάζεται αντίλογο:
Εκφράζω μόνο τις προσωπικές μου απόψεις, ως σκεπτόμενος άνθρωπος και επιστήμονας , χωρίς καμία στρατευμένη ιδεολογικοπολιτική σήμανση: αυτό δε με καθιστά απολιτίκ ό,τι και να λες εσύ.
Εγώ προσωπικά δεν είπα ΚΑΜΙΑ "χαριτωμενιά" για καθάρματα-δολοφόνους όπως αυτά που ανέφερες, Και φυσικά εξίσου κάθαρμα με αυτούς είναι και ο Κουφοντίνας ή για να το πω με την ορολογία της επιστήμης μου είναι όλοι τους βαριά διαταραγμένες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες , με ιδεοληπικές εμμονές και χωρίς το παραμικρό αίσθημα ενοχής για τις πράξεις τους και απολύτως δυσπροσαρμοστικοί προς το κοινωνικό σύνολο (ένα αντι-παράδειγμα αυτών ήταν ο αγωνιστής Αλέκος Παναγούλης που έδρασε με τιμή και αξιοπρέπεια και άλλοι ).
Αφελής και για γέλια είναι η μανιχαϊστική διάκριση ανάμεσα σε μέλισσε ς και λύκους : σε όλους τους ιδεολογικοπολιτικοκοινωνικούς χώρους υπάρχουν άνθρωποι και υπάνθρωποι, εξαιρουμένων των ακροδεξιών και ακροαριστερών φασισταριών που αποτελούνται κυρίως από τις βαριά διαταραγμένες ψυχοπαθητικές προσωπικότητες που λέγαμε πριν.
Η αποφυλάκιση ή μη του Κουφοντίνα θα επηρεάσει τη ζωή τη δική του και της οικογένειας του και ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. Επίσης ξαναλέω από τον θάνατο δεν υπάρχει επιστροφή οπότε το δίλημμα ελεύθερος ή νεκρός στην προκειμένη περίπτωση είναι κίβδηλο.
Όποιος καταλήγει στο θάνατο λιμοκτονώντας εκούσια είναι ή ψυχικά πάσχων ή ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ εφόσον πάει κόντρα στο βασικό για την επιβίωση ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Το αυτό ισχύει και για τους οδεύοντες σε αργό ή γρήγορο θάνατο χρήστες ναρκωτικών.
Πράγματι ο Κουφοντίνας αδικείται: Σε περίπτωση που επιλέξει, αντί της απεργίας πείνας, την προάσπιση των δικαιωμάτων του μέσω προβλεπόμενων νομικών διαδικασιών και συλλογικών κοινωνικών δράσεων (διάβημα σε διεθνείς οργανισμούς κλπ) μπορώ να προσυπογράψω , χωρίς να αλλάξει η γνώμη μου για το άτομό του και τις πράξεις του.
Τελειώνω με λίγο από τον συνεπή ριζοσπάστη προοδευτικό ακτιβιστή ορθολογιστή και ανθρωπιστή Μπέρτραντ Ράσσελ: "Δεν θα πέθαινα ποτέ για τις ιδέες μου, γιατί μπορεί να έχω κάνει λάθος "
daponte
28-02-2021 @ 15:37
Ειρήσθω εν παρόδω , ποτέ μου δεν πείσθηκα πως ο Κουφοντίνας ήταν ένας "αγνός λαϊκός αριστερός αγωνιστής".
Θεωρώ πιθανότερη την εκδοχή ότι υπήρξε ένας ψυχρός πληρωμένος φονιάς, έμμισθο όργανο σκοτεινών συμφερόντων , όπως ακριβώς οι μπράβοι των νυχτερινών κέντρων, κάτι που ταιριάζει στην ψυχοπαθητική του προσωπικότητα (όπως έλεγα πιο πάνω).
daponte
28-02-2021 @ 22:19
Μιλάει ο Αναπληρωτής Διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας για τον Κουφοντίνα από το 10:40 και μετά:

https://www.dailymotion.com/video/x7zleqf

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο