Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/stixoi/public_html/core.php on line 23
stixoi.info: το όραμα του Βυζαντίου
 
Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
130398 Τραγούδια, 269368 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 το όραμα του Βυζαντίου
 16σύλλαβοι ομηρικού τύπου
 
[align=center]Θα αναστηθεί το Βυζάντιο κι άς μήν το θέλουνε κάποιοι
κι άν εξουσιάζουν τον κόσμο είναι πιά ετοιμόρροποι σάπιοι
θα αναστηθεί κι όσο στέκει η γής το Βυζάντιο θα ζήσει
δέν θα μπορέσει πιά κανενός φθόνος να το γκρεμίσει
οι άρχοντες θα έχουν γνώση τις επιβουλές θα γνωρίζουν
και όποιους ζητάνε να σπέρνουν ζιζάνια θα καθαρίζουν
άκλιτο αυτό ελληνικό θα είναι εκεί το επίσημο γλώσσα
θα έχει διάφορο λαόνς ώς πουλίς με ίδιο μάνα ένα κλώσσα.[/align]

Για το άκλιτο ελληνικό γλώσσα μπορείτε να βρείτε κάνοντας αναζήτηση με τη λέξη aqlito
Το Google φέρνει δύο αρχείο, το ένα στα ελληνικά είναι επι του θέματος.
Θα ακολουθήσουν, άν θέλει ο Θεός, κ άλλα ποιήματα συναφή.


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 5
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία,Συναισθήματα - Εικόνες
      Ομάδα
      Στίχοι για μελοποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

το καλό, απο ΌΠΟΥ κι άν προέρχεται, είναι καλό· το κακό, απο ΌΠΟΥ κι άν προέρχεται, είναι κακό.
 
ALYZIOS
12-05-2008 @ 06:55
γιατι ν'αναστηθει επειδη πολεμησε τον ελληνικο πολιτισμο;;;;;
επειδη κατεστρεψε χιλιαδες εργα των αρχαιων ελληνων;;;;
επειδη διασυρε τον ελληνισμο,και την κλασικη παιδεια
ωστε αναγκαστηκαμαι να αλλαξουμαι ονομα''ρωμιοι η γραικοι''
;;;;

για το εργο του Θεοδοσιου;;
και τα εγληματα του Ιουστινιανου;;;; ::no.:: ::no.:: ::no.::
anuya
12-05-2008 @ 07:50
Αυτοί που κάνανε κ κάνουνε τα εγκλήματα ζούνε πάντοτε, δέν έχουν ανάγκη να αναστηθούν.
Το όραμα είναι ενός κράτους με κέντρο το Αιγαίο που θα συμπεριλαμβάνει ανατολικά κ δυτικά εδάφη (εξ ου ο δικέφαλος), όπου θα λατρεύεται μόνον ο πλάστης κ όχι πλασμένοι θεοί, όπου το ψέμα δέν θα έχει καμιά πέραση κ θα κυβερνά η δικαιοσύνη, ένα κράτος τόσο ισχυρό ωστε καμιά δύναμη να μή φοβάται.
Η αρχαία Ελλάδα έχασε τη δύναμητης (άρα κάπου ήταν ατελής), κ αφού δέν είχε αρκετή δύναμη, δικαίως καταστράφηκε, αφού κ του ισχυροτέρου το δίκαιο είναι κι αυτό ένα δίκαιο. Σε αυτό άλλωστε βασίζεται ο θεσμός της δουλείας που ίσχυε στην αρχαιότητα (δηλαδή σήμερα δέν ισχύει;).
Κ το Βυζάντιο με την ίδια λογική δικαίως καταστράφηκε.
Κ δικαίως θα αναστηθεί, όχι όπως ήτανε τότε, αλλα ώς ιδανική πολιτεία.
Απο τον διαλεκτικό υλισμό κρατώ την ονομασία "άρνηση της άρνησης". Η ζωή αρνείται κάτι, δηλαδή καταστρέφει, κ έπειτα αρνείται την προηγούμενη άρνηση, αλλα σε ανώτερο επίπεδο, δηλαδή ξαναδημιουργεί το ίδιο πράγμα σε διαφορετικό, ανώτερο επίπεδο. Οι άνθρωποι πρώτα έμαθαν με την κίνηση να κάνουν φωτιά. Χρειάστηκε πολύς καιρός για να μάθουν με τη φωτιά να παράγουν κίνηση. Το δεύτερο ήταν άρνηση του πρώτου, κ συνάμα ήταν μεγάλη πρόοδος.
Όσο για τα περισσότερα ονόματα, δέν είναι άσχημα. Την ομηρική εποχή οι Έλληνες είχαν πολλές ονομασίες, δέν ονομάζονταν Έλληνες, η κυριότεροι ονομασία ήταν Αχαιοί, τα ονόματα γραικοί κ ρωμιοί τα βρίσκω αρκετά εύηχα.
Κ στο κάτω κάτω, με τη μετονομασία δέν αλλάζει η ουσία, όπως οι Γερμανοί ονομάζονται Deutsch, Allemande, German, όλα αυτά είναι το ίδιο πράγμα.
Κ ξέρεις, όταν κατανικήσουμε τις προπαγάνδες κ ενωθούμε στο ίδιο όραμα του Βυζαντίου ώς ιδανική πολιτεία, τότε αμέσως θα έρθει στη ζωή κ θα τρίβουν τα μάτιατους.
Ποιός ξέρει άν θα ζήσουμε αρκετά για να το δούμε.
Κάποτε κάποιος Κινέζος πήγε να αγοράσει παπούτσια, έγραψε τα μέτρα των ποδιώντου (γιατί οι Κινέζοι πάντα με μέτρα αγόραζαν παπούτσια) κ πήγε στο παζάρι στον παπουτσά, τότε είδε οτι ξέχασε τα μέτρα στο σπίτι. Στάσου, λέει, να πάω στπίτι να πάρω τα μέτρα. Τί θα τα κάνεις τα μέτρα, φωνάζει ο παπουτσάς, τα ίδια τα πόδιασου δέν είναι τα καλύτερα μέτρα; Αλλα ο πελάτης δέν άκουγε, πήγε σπίτι πήρε τα μέτρα κ γύρισε στο παζάρι, τότε ο παπουτσάς είχε πιά φύγει.
Έτσι κάνουν οι άνθρωποι που επιμένουν να διαμορφώσουν τον κόσμο σύμφωνα με τα έργα των αρχαίων σοφών. Σάν εκείνον που γύρευε τα μέτρα που σημείωσε, ξεχνώντας οτι τα μέτρα τα είχε στο ίδιοτου το σώμα.
ALYZIOS
12-05-2008 @ 08:18
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"
ΚΑΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ

"ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΩΣ Η ΝΥΧΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ"
φραγκοσυριανος
12-05-2008 @ 09:24
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ. ::love.::
anuya
13-05-2008 @ 07:07
Άς θέσουμε κ εμείς μερικές ερωτήσεις:
Κανείς παιδί δέν έκανε, μόν' η μαριώ τον γιάννη;
Δέν είναι όλοι οι λαοί αδέρφια; Δέν προήλθαν όλα τα πλάσματα της γής απο τα ίδια πρώτα μονοκύτταρα;
Οι αρχαίοι έλληνες δέν κάνανε εγκλήματα;
Δέν αφανίσανε ένα σωρό άλλους πολιτισμούς που προϋπήρχαν, τόσο που κανείς πιά δέν ξέρει την προέλευσητους; Οι έλληνες της ιλιάδας, δηλαδή οι πρώτοι έλληνες, ξέρανε άλλο τίποτε εκτός απο πόλεμο κ κυνήγι;
Ο πόλεμος της τροίας γιατί ήτανε; για να τους εκπολιτίσουνε; ή για μιά γυναίκα; Δέν ήτανε απλώς για πλιάτσικο; Δέν ήταν έγκλημα που επιτέθηκαν στους τρώες κ ένα σωρό άλλους λαούς συμμάχους των τρώων, χωρίς να τους εχουν σε τίποτε φταίξει;
Δέν είχαν κύρια ιδεολογίατους το ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΗΡ, ΠΑΝΤΩΝ ΔΕ ΒΑΣΙΛΕΥΣ; γιατί οι θεοίτους δέν υπερασπίσθηκαν τα έργατους;
Ή μήπως ήταν ισχυρότεροι οι παλιοί θεοί; τότε γιατί νικήθηκαν;
Ο ελληνισμός δέν είναι ένας συγκερασμός φυλών κ πολιτισμών;
¨Ηταν καλή κ άγια η καταπίεση π.χ. των Αθηναίων επι των συμμάχωντους που κατέστελαν με ωμή βία τις προσπάθειεςτους για ανεξαρτητοποίηση;
Οι αρχαίοιμας πρόγονοι δέν ήταν που αφανίσθηκαν αλληλοσφαγιαζόμενοι έτσι που εξαντλήθηκε η ελλάδα απο υλικούς πόρους, απο πληθυσμό, απο φυσικό περιβάλλον, κ κατέφυγαν στους Πέρσες ζητιανεύοντας χρήματα ωστε να καταστρέψουν τις άλλες ελληνικές πόλεις;
Το Βυζάντιο τουλάχιστον ήταν μεγάλη δύναμη, κ δέν είχε ανάγκη να προσφεύγει αλλού.
Με τέτοιο αφανισμό που φέρναν οι πόλεμοι, θα απέμενε ώς σήμερα τίποτε απο ελλάδα; άν δέν ήταν η μακεδονία να ενώσει ότι απέμεινε κ να πολεμήσει την Περσία;
Δέν θέλω να βγάλω λάδι το Βυζάντιο. Άν ήταν τέλειο, δέν θα υπέκυπτε.
Αλλα όχι να βλέπουμε μόνο σκοτάδια στο Βυζάντιο κ μόνο φώς στην αρχαία ελλάδα, όταν όλοι ξέρουμε οτι οι αρχαίοι έλληνες συνεχώς διέπρατταν εγκλήματα κάθε είδους, δικαιολογούμενοι μόνο με το δίκαιο του ισχυροτέρου. Νά όμως που βρέθηκαν κ απο αυτούς ισχυρότερες δυνάμεις. Είχαν μέσα στον πολιτισμότους τους σπόρους της ήττας, δηλαδή τρωτά σημεία. Πολλά κ μεγάλα τρωτά. Πόσον καιρό μπόρεσε να σταθεί ενιαίο ελληνικό κράτος στην αρχαιότητα; Το κράτος του μεγάλου αλεξάνδρου δέν μπόρεσε καθόλου να σταθεί. Τα κράτη των διαδόχων, μέχρι το πολύ 300 χρόνια.
Το Βυζάντιο στάθηκε όμως για χίλια χρόνια, κ άμα είχε μυαλό να χρησιμοποιήσει σωστά τους Τούρκους, δέν θα υπέκυπτε ποτέ. Αλλα θυμασαι το τραγούδι "έβαλε ο διαβολάκος την ουράτου πάλι κ σου πήρε τα μυαλάσου μέσ απ το κεφάλι".
Δέν ήταν άδικο που έπεσε το Βυζάντιο. Ο ελληνισμός κατέστρεψε τον μινωικό πολιτισμό αλταϊκής προέλευσης, γι αυτό του μέλλονταν να νικηθεί απο λαό αλταϊκής προέλευσης. Ήταν το κάρμα του. Αλλα αυτά περάσανε. Φτάνει τόσο που παίξαμε το παιχνίδι των εχθρώνμας αντιμετωπίζοντας τους "τούρκους" ώς εχθρούς. Βέβαια, παίζουνε κ εκείνοι το ίδιο παιχνίδι. Αλλα εμείς είμαστε φωτισμένοι σάν έλληνες, πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια, οτι η τουρκία δέν έχει πιό πολύ τουρκικό αίμα απο την ελλάδα, κ οτι είναι μισό Βυζάντιο που έχει πεπρωμένο κ χρέος να ενωθεί με το άλλο μισό.
Ξαναλέω, ούτε το βγάζω λάδι, ούτε το ζητώ έτσι όπως ήτανε.
Ούτε κ θεωρώ ψεύτικους τους αρχαίους θεούς, ήταν αληθινοί θεοί, αλλα όχι αγέννητοι ούτε παντοδύναμοι. Ήταν μερικώς εκφάνσεις, δημιουργήματα, κ υπηρέτες, τους υπέρτατου αδημιούργητου πνεύματος. Σοφότερο είναι να λατρεύουμε το υπέρτατο πνεύμα το οποίο λατρεύουν κ οι θεοί κ οι δαίμονες. Οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες άλλωστε το γνώρισαν αυτό.
Το ιδανικό που αναφέρομαι με το ποίημα είναι ένα κράτος χωρίς σπόρους ήττας, χωρίς τρωτά σημεία, με εδάφη τα Βαλκάνια, την Ελλάδα, την Κύπρο κ τη Μικρασία, με διαφορετικούς, αλλα συνεργαζόμενους λαούς. Περισσότερες λεπτομέρειες έχω ήδη δώσει, αλλού ποιητικώς κ αλλού πεζώς.
Αφού αγαπάς τους αρχαίους κ διάβασες Ησίοδο, το ξέρεις οτι είμαστε κοντά στο τέλος της τέταρτης εποχής, του "σιδηρού γένους", άρα μεταφορικώς στο πιό σκοτεινό σημείο. Γι' αυτό ακριβώς το τέλος της αύξησης του σκότους είναι κοντά, αλλα ο καθένας πρέπει να εργάζεται γι αυτό κ όχι να υπηρετεί το σκοτάδι επειδή αυτό είναι τώρα η κυρίαρχη δύναμη. Το τέλος της αύξησης του σκότους είναι τα μεσάνυχτα.
Απο τα μεσάνυχτα η φωτεινή δύναμη αρχίζει να αυξάνεται, αλλα έχει καιρό ώς το ξημέρωμα.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο