Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
111429 Τραγούδια, 256752 Ποιήματα, 28002 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 
 Bullying, από το μέλος hellen!, 20-01-2013 @ 11:37

Όλους λίγο πολύ μας έχουν ταλαιπωρήσει οι λεγόμενοι νταήδες. Έχουμε γίνει θύματα, και θεατές απο τα ξεδιάνθρωπα νταιλίκια τους.... Η νεολαία, καταλαβαίνει περισσότερο...

Παιδιά οδηγούνται στην αυτοκτονία και στην απόγνωση... Χάσαμε τόσες αξίες, τα παιδιά έχασαν την παιδική τους ηλικία... Εγώ, και πολλοί άλλοι νέοι, φοβόμαστε να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτους τους "ανθρωπους"....

Αξίζει να συζητήσουμε για αυτό..... Τι λέτε λοιπόν; Ποια είναι η στάση σας; Οι εμπειρίες σας, τα σχόλιά σας..?

 
 
Προβάλλονται τα 20 πιο πρόσφατα σχόλια. Δείτε τα όλα
   Μπούρμπουρ Λίθρας, 18-08-2014 @ 15:13
τα ίδια είναι και αργότερα απλώς το Bullying γίνεται πιο εκλεπτυσμένο καθώς μεγαλώνεις και στις μέρες μας λέγεται και ΕΝΦΙΑ
   H_VLAXA_ME_TA_GIDIA, 18-08-2014 @ 20:36
ΚΟΙΤΑΧΤΙ ΙΜΕΝΑ ΠΟ ΜΙ ΙΕΚΑΝΙ ΟΥ ΘΑΝΑΣΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΛΑ,ΑΠ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΤΟΥ BULLYING ΠΑΛΙΑ ΣΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΤΟΥΝ ΙΕΖΕΨΑ ΣΤΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΟΥ ZETOR ΚΙ ΤΟΥΝ ΙΕΣΕΡΝΑ ΙΣΑ ΜΙ 1000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ,ΟΥΤΙ ΜΠΕΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΚΑ ΟΥΤΙ ΤΙΠΟΤΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΤΗΣΙ ΟΥ 8ΑΝΑΣΟΣ ΜΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΛΙΠΙΠΙ Τ!!!!!ΚΙ ΜΟΛΣ ΤΕΛΕΙΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΒΑΡΝΙΣΜΑ ΤΟΥΝ ΙΕΚΑΝΑ ΚΙ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΜΙ ΤΣ ΚΟΠΡΙΕΣ,ΝΑ ΠΑΡ ΧΡΩΜΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑ,ΗΡΘΙ ΚΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΙ ΜΕΤΑ,ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!
ΚΙ ΤΟΥΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΚΙΟΛΑ,ΤΟΥΝΕ ΛΕΟΥ,ΚΑΤΣ ΚΑΛΑ ΓΤ ΙΓΩ ΙΜΙ BDSM !!!!!ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΝ ΕΙΠΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΡΑΜΑ,ΗΡΘΙ ΚΙ ΜΠΟΥΚΩΣΙ,ΚΙΧ ΔΕΝ ΙΕΒΓΑΛΙ,ΑΠΟ ΤΟΤΕΝΕΣ ΑΛΛΑΖ ΚΙ ΔΡΟΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΙ ΒΛΕΠ ΚΙ ΣΚΕΛΕΑ
   Μπούρμπουρ Λίθρας, 19-08-2014 @ 01:10
   hellen!, 26-08-2014 @ 17:20
τιιιιιιιιι λες α;
   ψιτ-ψιτ, 26-08-2014 @ 17:31
Για να μπορέσει κάποιος να κατανοήσει τις αιτίες που δημιουργούν τη βία στα σχολεία , θα πρέπει πρώτα απ όλα να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί αντανακλά σαν καθρέφτης την πραγματικότητα που βιώνει … και μετά να ανατρέξει στο πως διαμορφώθηκε η ΄΄εκπαίδευση’’ από τη βιομηχανική επανάσταση και μετά.


Αρχίζοντας από το 1ο , είναι εύκολα αντιληπτό στο καθένα πως αν ένα παιδί βιώνει , ζει , αναπνέει βια… θα παράγει και βία.Αν αυτή η πραγματικότητα έχει συστατικά ισότητας , δικαιοσύνης , σεβασμού … τότε θα παράγει τα ανάλογα.

Το πρόβλημα όμως είναι πως το παιδί , αναγκαστικά , πρέπει από πολύ νωρίς να κινηθεί ανάμεσα σε 2 πραγματικοτητες ( που τις περισσότερες φορές αλληλοακυρώνονται ) σ αυτή της οικογένειας και σ αυτή του Σχολείου .

Η πραγματικότητα που δημιουργεί η οικογένεια για το παιδί ποικίλει.

Του σχολείου είναι μια.

Η παραδοσιακή εκπαίδευση που δημιουργήθηκε από την Βιομηχανική επανάσταση και μετά , βασίστηκε στην ισχυρή ιεραρχία και την τυφλή υπακοή με σκοπό να αποτρέψει όποιον δεν συμμορφώνεται με αυτό το μοντέλο στοχοποιωντας τον και βάζοντας τον στο περιθώριο.

Για να καταλάβει κάποιος τι εννοούμε δεν εχει παρα να βάλει διπλα-διπλα μια εταιρία και ένα σχολείο .

Εταιρία – Σχολείο
Πρόεδρος – Διευθυντής
Προϊστάμενοι - Δάσκαλοι
Εργάτες – Μαθητές

Το σχολείο κάνει μια τέλεια αντιγραφή του μοντέλου της ιεραρχίας και των ρόλων μιας εταιρίας.

Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι οι τραμπουκισμοί σε οποιοδήποτε τομέα , τείνουν να ταυτιστούν με το μοντέλο που κυριαρχεί η υποταγή προς την ιεραρχία .

Αντίθετα , μελέτες δείχνουν ότι σε μαθητές της Α΄θμιας ( στη ρίζα του κακού ) η εξάλειψη της βίας είναι δυνατή μόνο με αληθινή ισότητα.

Όταν όμως το σχολείο λειτουργεί με κανόνες εταιρίας… πως μπορεί η πραγματικότητα της οικογενείας που θέλει να το αλλάξει να παλέψει ένα σύστημα δεκαετιών.??

Δυστυχώς υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που είναι πολύ βαθιά ριζωμένες στο εκπαιδευτικό σύστημα και παρότι είναι αποδεκτό απ όλους πως στο παγκόσμιο πλαίσιο της ιεραρχικής περίπτωσης μονοπωλεί η βία , το σχολείο εξακολουθεί να το αναπαράγει.

Έτσι φτάνουμε πολύ συχνά η αντίδραση να τιμωρείται .

Όταν ένας εργάτης αντιδράσει – διεκδικήσει κάποια δικαιώματα του … απομονώνεται , δεν εχει την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους που δεν αντιδρούν , δεν θα ανέβει ιεραρχικά και στο τέλος μάλλον θα απολυθεί…

Σας θυμίζει μια παράλληλη πορεία που έχει ένας μαθητής που αντιδρά ?

Αυτό δεν είναι βία ?

Δεν δημιουργεί βία ?

Τι νόημα έχει μια οικογένεια να παραδίδει μαθήματα κατά της χειροδικίας στο παιδι , όταν οι ιδιοι δεν τα ακολουθουν , όταν οι Δασκαλοι δεν τα ακολουθουν.

Τι νόημα εχει να του μιλάς για σεβασμο όταν σαν γονιος ή δάσκαλος δεν του τον δείχνεις ?

Ας μη ξεχνάμε ότι και εμείς που σήμερα είμαστε γονείς … είμαστε θύματα αυτου του εκπαιδευτικού συστήματος αφού περάσαμε απ αυτό σαν μαθητές.

Εφαρμόζουμε ότι μας δίδαξαν ,ότι μας έμαθαν … και το εφαρμόζουμε πανω στα παιδια μας.
   ψιτ-ψιτ, 26-08-2014 @ 17:33
Τα πολύ παλιά χρόνια όλος ο κόσμος πήγαινε σχολείο. Τα ζωα, τα φυτά, οι πετρες, όλα πήγαιναν σχολείο.
Οι γηραιότεροι διδασκαν τους νεότερους πώς να υπερασπίζονται τον εαυτο τους και που θα βρουν τροφή.
Οι νεότεροι δίδασκαν στους γηραιότερους πώς να κρατούν το μυαλο τους ανοιχτο και σε εγρήγορση.
Ετσι ενας πλατανος μπορουσε να διδάξει βοτανολογία σε μια νεαρή αλεπου.
Μια πετρα διαλογισμό σε μικρα σπουργίτια.
Ο ανεμος να διδάξει χορο σε νιφάδες , η φωτια τη μαγεια και την χρησιμότητα της .
Ενας κάκτος μαθήματα αυτοάμυνας , το αηδόνι πώς να τραγουδάς και γεωγραφία από έναν πιγκουΐνο.
Ολοι μάθαιναν ελεύθεροι ελευθέρα αυτό που ήθελαν.
Ο κάθε ενας επέλεγε που, ποτε,πως και με ποιον θα μάθαινε.
Ολοι τους αγαπουσαν το σχολειο που δεν το ονομαζαν ‘’σχολειο’’ αλλα ζωη.

Και ξαφνικά μια μερα επεσε από ένα δεντρο ένα νέο ζωο που λεγόταν homo sapiens ετοιμο πως ξερει τα παντα και καλύτερα από τον καθενα.
Ο ιδιος αποκαλουσε τον εαυτο του Μεγα Δασκαλο και αμεσως βάλθηκε να τους διδάξει ολους. Μετα από χρονια όμως διαπίστωσε ότι κανεις δεν τον καταλαβαινε , ετσι ελεγε.

Προσπάθησε να δωσει μαθηματα ηθικής στις πετρες αλλα οι πετρες δεν καταλάβαιναν την ομιλία του.
Προσπάθησε να παραδώσει μαθηματα οικονομίας στα πουλια αλλα εκεινα φτερούγισαν δεξια και αριστερα αδιαφορώντας για τους νομους της αγοράς.
Μια μερα προσπάθησε να διδαξει ευγένεια στη φωτια αλλα εκαψε τα δάχτυλα του και παραλίγο να πνιγεί ενώ προσπαθούσε να πειθαρχήσει ένα ποτάμι.
Οσο για το μαθημα των μαθηματικων στα αστερια και γεωπολιτικής στον ανεμο , σκετη αποτυχία.
Όλα αυτά εκαναν τον homo sapiens να θυμώσει τοσο πολύ που αποφασισε να κοψει τους δεσμους του με τον κοσμο αφου δεν ηθελε να διδαχτεί κανεις απ αυτόν και πως θα δίδασκε μοναχα τα παιδια του.
Ετσι εφτιαξε μια μεγαλη φυλακη, εβαλε μεσα τα παιδια και απαγόρευσε να μπαίνουν μεσα σ αυτή τα ζωα, τα φυτα, ο ανεμος, η βροχη, οι πετρες και τα αστερια.
Τη φυλακη αυτή την ονόμασε ΣΧΟΛΕΙΟ.

Ο κοσμος εξω αποφάσισε να εξακολουθήσει υπάρχει μεχρι ο homo sapiens καταλάβει πως και αυτος είναι μερος του σχολειου της ζωης.
Παρόλο που αυτό εγινε πριν από πολλα χρονια , ο homo sapiensδεν εχει μαθει απολύτως τιποτα. Ακομα και σημερα τα εγγονια του homo sapiens συνεχιζουν να σπαταλούν τον λιγο χρονο τους κανοντας τον δασκαλο της φυλακης.


Ενώ εξω ο κόσμος συνεχιζει … την ελευθερια του. .... αντε γεια.


Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο