Aνδρέας Lark 30-10-2010 @ 13:40 | Βλέπω μια αντίθεση στις πρώτες στροφές: θάνατος, λήθη, αποσύνθεση, άγνοια..
και μετά οι δύο τελευταίες στροφές: ο ήλιος ζωοδότης, ηλιακό φως...φωτοσύνθεση...ζωή...σ' ένα κύκλο αέναο
Κι ο άνθρωπος; ο ίδιος ήλιος (ανθρώπινο απεριόριστο) να νοηματοδοτεί αυτό που λέμε ζωή, να δίνει μορφή στο απερίγραπτο (στον ώμο-εκ προοιμίου θέση προνομιακή).
Βέβαια η μορφή των στροφών μεγάλες οι πρώτες μικρούλες οι δεύτερες κάτι πλατωνικό (Πολιτεία) μου κάνει...
Υπάρχει και μια σύνδεση...τέλος δεύτερης αρχή τρίτης μεταξύ θανάτου και ήλιου... | |