Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
132741 Τραγούδια, 271236 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Ο Θάνατος μιας Χώρας!!!!! {ε} Επίκαιρο
 Η χώρα για την οποία θα διαβάσετε ήταν μια ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ χώρα. Οποιαδήποτε σύμπτωση με κάποια άλλη χώρα είναι όπως είπα…σύμπτωση.
 
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ!!!!! {ε} Επίκαιρο λόγω επικαιρότητας.

Όταν κάποιος είναι μόνος του, όλα είναι εύκολα για αυτόν. Κάνει ότι του αρέσει, δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, κοιμάται όποτε θέλει, ξυπνάει όποτε θέλει, τρώει ότι θέλει, λέει ότι θέλει και γενικά δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει αναφορά σε κανέναν για τις επιλογές του.
Κάποια στιγμή αν στον ένα έρθει άλλος ένας και γίνουν δυο τότε αλλάζουν τα πάντα.
Δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει ο ένας πια. Έτσι κάθονται οι δυο μαζί και βάζουν κανόνες για το πώς θέλουν να ζήσουν. Τι αρέσει στον ένα ,τι δεν αρέσει, τι αρέσει στον άλλο και τι δεν του αρέσει.
Στήνουν τους κανόνες τους και μαθαίνουν να σέβονται ο ένας τις επιθυμίες του άλλου. Αν οι δυο γίνουν τέσσερις ,πέντε η δεκαπέντε αρχίζει πάλι και γίνεται το ίδιο πράγμα.
Κάθονται κάτω συζητάνε τι αρέσει στον έναν, τι στον άλλο, χαράζουν καινούργιους κανόνες και αποκτούν όλοι σιγά σιγά κοινή συνείδηση για το τι είναι καλό η κακό για το σύνολο.
Οι δεκαπέντε αργότερα γίνονται εκατό η διακόσιοι και σιγά σιγά γίνεται πάλι το ίδιο.
Κάθονται κάτω φτιάχνουν καινούργιους κανόνες, αφού σαν ποιο πολλοί, υπάρχουν και περισσότερες γνώμες πλέον, αλλάζουν κάτι που πιστεύουν ότι ήταν καλό για τους δεκαπέντε αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά και με τους διακόσιους και σιγά σιγά προσαρμόζονται όλοι σε αυτό που οι περισσότεροι της ομάδας θεωρούν σωστό και αποδεκτό..
Η ομάδα μας όμως έχει αρχίσει πια να διαμορφώνεται σε μια μικρή κοινωνία. Υπάρχουν άλλοι που ζουν φτιάχνοντας το ψωμί που θα φάνε οι υπόλοιποι, άλλοι ζουν φτιάχνοντας τα ρούχα που θα φοράνε, άλλοι κάνουν διάφορες δουλειές που είναι χρήσιμες στους υπόλοιπους και πληρώνονται και αυτοί με ότι τρόπο πληρώνει αυτή η κοινωνία ,για να ζήσουν κι αυτοί όπως κι οι άλλοι.
Σιγά σιγά οι κανόνες που έχει θεσπίσει αυτή η κοινωνία ονομάζονται νόμοι και έτσι η κοινωνία αυτή αποκτά τώρα νομοθέτες, αποκτά δικαστές για αυτούς που δεν τηρούν τους νόμους και αστυνομία για να συλλαμβάνει αυτούς που παρανομούν και να τους πηγαίνει στους δικαστές.
Εμφανίζεται η ανάγκη για διασκέδαση και παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες που αναλαμβάνουν να υπηρετούν αυτήν την ανάγκη της κοινωνίας τους.
Εμφανίζονται οι εφευρέτες, οι μηχανικοί ,οι δάσκαλοι, οι έμποροι ,οι γιατροί και κάθε είδος επάγγελμα που κάθε κοινωνία έχει ανάγκη για να υπάρχει καθώς μεγαλώνει σε αριθμό.
Ο φόβος για να μην χάσουν ότι έχουν καταφέρει ,τους αναγκάζει να φτιάξουν και στρατό ο οποίος αναλαμβάνει να υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτής της κοινωνίας να υπάρχει, όπως όλοι μαζί έχουν αποφασίσει ότι τους αρέσει να ζουν.
Και σιγά σιγά με τα χρόνια η κοινωνία αυτή έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που ονομάζεται χώρα. Αρχίζει να χαράζει τα δικά της όρια , μέσα στα οποία έχει αποφασίσει να ζήσει και τα ονομάζει σύνορα.
Μέσα λοιπόν από αυτά τα σύνορα ζουν άνθρωποι που έχουν διαμορφώσει με τον καιρό κοινή συνείδηση, κοινά πιστεύω, κοινές αξίες, κοινά ήθη και έθιμα, κοινές συνήθειες και κοινά πιστεύω.
Μια ομάδα, μια κοινωνία και πόσον μάλλον μια χώρα δεν θα μπορούσε να υπάρχει αν δεν υπήρχε και ένας αρχηγός, που θα ήταν υπεύθυνος για την καλή λειτουργία της ομάδας αυτής.
Όλα αυτά τα χρόνια που από ομάδα εξελίχτηκαν σε χώρα, είχαν και κάποιον διαφορετικό αρχηγό που ήταν υπεύθυνος για αυτούς και τους καθοδηγούσε.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν άρχισαν πλέον να δημιουργούνται διαφορετικές τάσεις, που ξεκινούσαν από διαφορετικά συμφέροντα, ανάμεσα στους κατοίκους αυτής της χώρας.
Άλλοι πίστευαν αυτό σαν σωστό, άλλοι πίστευαν για σωστό κάτι άλλο, άλλοι ήθελαν εκείνο που ήθελαν και οι άλλοι αλλά με κάποιες παραλλαγές και πάει λέγοντας. Έτσι θεώρησαν σωστό, ο κάθε αρχηγός για να μπορεί να κυβερνάει δίκαια, να έχει κοντά του και ανθρώπους που θα προέρχονται αντιπροσωπευτικά από όλες τις μεγάλες ομάδες, {βλέπε τάσεις η βλέπε κόμματα }για να μπορεί να ακούει και την δική τους γνώμη, προκείμενου να κυβερνάει δίκαια ,αλλά και αυτοί να μπορούν να τον ελέγχουν στην διοίκηση αυτής της χώρας, για να μην κάνει αυτός ότι θέλει.
Αυτό από κάποιους ονομάστηκε δημοκρατία.!!!
Έτσι έφτασε κάποια στιγμή αυτή η συγκεκριμένη χώρα πλέον, που μιλάμε τόση ώρα να θέλει τριακόσιους εκπροσώπους του λαού, για να μπορεί να λειτουργήσει, προκειμένου να ασκεί η εξουσία τα καθήκοντα της, για το καλό πάντα του συνόλου των κατοίκων της χώρας αυτής.
Άρχισαν λοιπόν να παίρνουν αποφάσεις και ξανά αποφάσεις και ξανά μανά αποφάσεις για το πώς θα ήταν καλύτερο να κυβερνήσουν τον κόσμο αυτής της χώρας.
Η δουλειά τους ήταν να παίρνουν αποφάσεις και μόνο. Ούτε τους ένοιαζε, {αλλά δεν είχαν και τις γνώσεις από την ζωή} για το αν οι αποφάσεις αυτές ήταν σωστές η όχι. Η αν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αρκεί που έπαιρναν αποφάσεις. Αυτοί δεν δούλευαν ποτέ.!! Μόνο αποφάσεις έπαιρναν!!!!
Ηλίθιες αποφάσεις!!.
Είχαν βέβαια φροντίσει για τον εαυτό τους και οι τριακόσιοι να έχουν εξασφαλίσει, ότι δεν θα πάνε φυλακή για όποια ηλίθια απόφαση και αν έπαιρναν. Και έτσι συνέχιζαν να παίρνουν αποφάσεις εκ του ασφαλούς.
Ηλίθιες αποφάσεις!!.
Ώσπου κάποια μέρα είδαν ότι τόσο καιρό δεν παίρνανε σωστές αποφάσεις. Ότι είχαν κάνει πολλά, πάρα πολλά λάθη, ότι είχαν καταστρέψει την χώρα και τον κόσμο που τους εμπιστεύθηκε και άρχισαν να ρίχνει το φταίξιμο ο ένας στον άλλο.
Εσύ φταις που το’κανες αυτό. Οχι εσύ φταις που δεν με εμπόδισες να το κάνω. Και πάει λέγοντας. Εν τω μεταξύ ο κόσμος άρχισε να πεινάει. Δουλειά δεν είχε και άρχισε να φεύγει σε άλλες ποιο οργανωμένες ομάδες, κοινωνίες ,χώρες, για να ζήσει.
Όχι βέβαια ότι αυτό εμπόδισε τους τριακόσιους να συνεχίσουν τα ίδια. Κάθε μέρα δουλειά δεν είχαν και τσακωνόντουσαν ποιος είχε πάρει την ποιο λάθος απόφαση από τον άλλο.
Και φυσικά αφού ο κόσμος όλο και περισσότερο έφευγε από την χώρα για κάπου καλύτερα , αυτοί όλο και περισσότερο ανέβαζαν τους φόρους για να ισοσκελίσουν την ζημιά από αυτούς που έφυγαν.
Έτσι η ζωή όσων έμεναν ακόμα στην χώρα αυτήν γινότανε όλο και ποιο δύσκολη. Γι’ αυτό και φεύγανε και φεύγανε και φεύγανε ενώ οι τριακόσιοι εξακολουθούσαν να τσακώνονται για το ποιος φταίει παραπάνω και ανεβάζανε τους φόρους κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα ώσπου έφτασαν να ζητάνε από κάποιον που έβγαζε από την εργασία του δέκα ουδέν εύρων τον χρόνο{το ουδέν εύρων ήταν το νόμισμα της χώρας αυτής}να πληρώνει φόρο τριακόσια ουδέν εύρων.!!!
Τότε ήτανε που μέσα σε μια νύχτα μαζέψανε όλοι τα πράγματα τους και φύγανε από την χώρα αυτή παίρνοντας μαζί και ότι ουδέν εύρων τους είχαν απομείνει. Πήγαν σε άλλες χώρες καλύτερες, να συνεχίσουν την ζωή τους.
Το άλλο πρωί λοιπόν που ξημέρωσε, βρήκε την χώρα αυτή {που ξεκίνησε από έναν και έγιναν πολλοί,}άδεια και έρημη.
Μόνο οι τριακόσιοι είχαν μείνει, σε μια μεγάλη αίθουσα και εξακολουθούσαν να τσακώνονται για το ποιος φταίει, χωρίς να έχουν καταλάβει ότι όλοι οι άλλοι είχαν φύγει, αυτοί εξακολουθούσαν να βάζουν φόρους, να βγάζουν νόμους και να ετοιμάζουν καινούργια σχέδια για να σώσουν την χώρα.
Κατάλαβαν ότι ήταν μόνοι τους ,μόνον όταν χρειάστηκαν ένα ποτήρι νερό και δεν υπήρχε κανένας να τους το πάει. Και τότε κοιτάχτηκαν μεταξύ τους με τρόμο….και έβαλαν τα κλάματα όλοι μαζί. Κλαίγανε με τις ώρες. Όχι γιατί κατάλαβαν τα λάθη που είχαν κάνει.!!! Αλλά επειδή συνειδητοποίησαν ότι από δω και πέρα πρέπει να παίρνουν το νερό μόνοι τους…..


Ηθικόν δίδαγμα.; Κανένα!!!!!
Δεν υπάρχει τίποτα το ηθικό σε αυτό που μόλις περιέγραψα. Αν με το ζόρι, πρέπει ντε και καλά, κάτι να καταλάβουμε, ας πούμε ότι αυτό που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι ότι αυτή η χώρα ,αλλά και η κάθε χώρα έχει τους αρχηγούς που της αξίζουν.!!!
Και σίγουρα σε αυτήν την χώρα που μόλις περιέγραψα χρειάζονται νέες αξίες ,νέες ιδέες και ιδανικά, νέα πιστεύω ,νέος αρχηγός!!!! Για να κάνει πάλι μια νέα αρχή ,αυτή η χώρα πρέπει να ξεκινήσει πάλι από τον έναν…………



John Fenix



 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 13
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά,Φαντασίας
      Ομάδα
      Ελεύθερος στίχος - Ποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

 
ΛΥΔΙΑ_Θ
26-10-2011 @ 18:03
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::theos.:: ::theos.:: ::theos.:: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ
TATOO32
26-10-2011 @ 18:37
::up.:: ::up.:: ::up.::
Μπούρμπουρ Λίθρας
26-10-2011 @ 18:53
όταν η δημοκρατία είναι το ίδιο το πλαίσιο και οι διαδικασίες με έλεγχο από την δικαστική εξουσία στηριζόμενο σε διαχρονικές αξίες και ιδανικά είναι το τελειότερο σύστημα τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν στην πράξη γίνονται συνεχείς και απρόσκοπτες εκπτώσεις με άμεσο αποτέλεσμα να εκπίπτουν παράλληλα οι αξίες και τα ιδανικά.Οι ιδέες είναι ένα άλλο κεφάλαιο για τις οποίες ο λαός είναι ελεύθερος να αποφασίζει με την αρχή τις πλειοψηφίας εκτός από εκείνες τις ιδέες που ανατρέπουν το ίδιο το πλαίσιο και τις διαδικασίες.

Το συμπέρασμα που βγάζεις μέσω της χρήσης επαγωγικής λογικής χωρίς μάλιστα χρήση επανελέγχου σφαλμάτων ή και άλλων δεδομένων ότι πρέπει η χώρα να ξεκινήσει πάλι από έναν θεόσταλτο αρχηγό,σωτήρα και όχι πολλών που ανταγωνίζονται μεταξύ τους είναι το λιγότερο επικίνδυνη ακόμα και αν οι παρόντες είναι ανίκανοι.
Αν κατάλαβα καλά μιλάς για κατάργηση της δημοκρατίας......σόρρυ αλλά αρνούμαι σθεναρά σε τέτοια απαράδεκτα κείμενα.


Μπούρμπουρ Λίθρας
26-10-2011 @ 19:03
Ένα απ'τα πιο παράξενα πράγματα και σημεία των καιρών για παράδειγμα είναι τις προάλλες να είναι κάτω στον δρόμο και οι δικαστικοί στον δρόμο σαν μια οποιαδήποτε επαγγελματική ένωση την στιγμή που παραβιάζεται και αλλοιώνεται αλεπάλληλα,χρόνια τώρα,το ίδιο το σύνταγμα διαμαρτυρόμενοι για τους μισθούς τους.

αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να αρχίσουμε να μιλάμε για ''σωτήρες'' και νέες ''αξίες'' αλλά για τα αυτονόητα.
Σωτήρης Τσιλ
26-10-2011 @ 19:04
Τα παρακάτω, δυόμιση χ ι λ ι ά δ ε ς χρόνια πριν,
φαίνονται εντελώς εξωπραγματικά, για τη σημερινή κατάσταση.

Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή του Χρυσού Αιώνα της Δημοκρατίας της ...Ελλάδαs.

Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.

Ο νόμος απαιτούσε τα εξής:

1) Να είναι Έλλην πολίτης

2) να κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία

3) να ΜΗΝ είναι κίναιδος και

4) να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει,
καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.

Εάν τηρούνταν όλα αυτά τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.

Αν ο κύριος αυτός πρότεινε και περνούσε νόμο ο οποίος αποδεικνυόταν οικονομικά ζημιογόνος για την Αθήνα τότε έπρεπε να κατασχεθεί από την καταγεγραμμένη περιουσία του, όλο το ποσόν κατά το οποίο ζημιώθηκε οικονομικά η Αθήνα.
Αν δεν έφθανε η περιουσία του τότε έπρεπε να κατασχεθεί ΟΛΗ η περιουσία του (μέχρι και τα σανδάλια που κατεγράφησαν) και το υπόλοιπο που αδυνατεί να καλύψει να το εξοφλήσει ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ.

Αν ο νόμος που πρότεινε και πέρασε ο κύριος αυτός, ζημίωνε ΗΘΙΚΑ την Αθήνα η ποινή ήταν : ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΤΕΛΕΥΘΗΣΑΤΩ!!!!!!!

5ος π.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝ
21ος μ.Χ. ΑΙΩΝΑΣ -- ????


Μπούρμπουρ Λίθρας
26-10-2011 @ 19:27
εντάξει για το κίναιδος και την ποινή θανάτου ευτυχώς που πέρασαν 2,500 χρόνια για να προοδεύσουμε γιατί βουλευτής βάσει ρατσιστικών κριτηρίων δεν γίνεται(εμένα παραδείγματος χάρη δεν μαρέσουν οι χοντροί και η βάρκα έτσι πάει μακρυά) και η θανατική ποινή δεν θα ήταν τίποτα άλλο σήμερα παρά για εύρεση αποδιομπομπαίου τράγου ώστε η διαφθορά μέσω αλλοιωμένων διαδικασίων και πλαισίου να συνεχίσει απρόσκοπτα χωρίς να κλέισει η κάνουλα.
παράδειγμα σημερινό;το βατοπαίδι υπάρχει ακόμα όπως υπάρχει και ο τρόπος αγοράς υποβρυχίων εξακολουθεί να παραμένει ο ίδιος

Ακόμα και ο ίδιος ο Σωκράτης τότε που ο ίδιος σεβάστηκε παρολαυτά την ποινή του δεν ήταν τίποτα άλλο στην πραγματικότητα παρά το εξιλαστήριο θύμα για την ήττα του πελοποννησιακού πολέμου.
Επίσης το να είσαι απαραίτητα χριστιανός ορθόδοξος σήμερα εμένα προσωπικά με απωθεί μιας και αντιβαίνει την αρχή της ανεξιθρησκείας
και η αυστηρότητα των ποινών είναι κάτι που όλοι συμφωνούμε με πρώτο τουλάχιστον βαθμό την πλήρη άρση της βουλευτικής ασυλίας αλλά για κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να κοιτάμε τους αρχαίους έλληνες ως ότι έκαναν ήταν το καλύτερο πάντα.Άλλες εποχές διαφορετικοί κόσμοι.Δεν υπήρχε ζήτημα τότε μάλλον για το δικαίωμα όλων στην ζωή.
John Fenix
26-10-2011 @ 21:25
Δεν διαφωνώ απόλυτα με τον φίλο μπουρμπουρ Λιθρας .Σίγουρα δεν εννοώ την κατάλυση της δημοκρατίας έστω και κουτσουρεμένης. Εννοώ ότι έχουν χαθεί τελείως οι αρχές της έννοιας της δημοκρατίας ,τουλάχιστον όπως την είχαν συλλάβει σαν έννοια αυτοί που την δημιούργησαν. Οι σημερινοί πολιτικοί πήραν από εκείνη την δημοκρατία ότι τους βολεύει και το θέμα των ευθυνών από τις συνέπειες των πράξεων τους το άφησαν από έξω. Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σωτήρη. Θέλεις κύριε να με κυβερνήσεις? Πιστεύεις ότι είσαι ικανός να το κάνεις?
Για όσο καιρό εσύ θα με κυβερνάς εγώ θα σε πληρώνω. Εσένα την οικογένεια σου την πεθερά σου το κομμωτήριο της γυναίκας σου, εγώ θα τα πληρώνω. Θα βάλω και αστυνομικούς να σε φιλάνε μην μου πάθεις τίποτα. Αλλά να θυμάσαι. Είσαι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΟΥ .Δουλεύεις για μένα. Και αν δεν κάνεις καλά την δουλειά σου πρέπει να μπορώ να σε τιμωρήσω. Πρέπει να σε βάλω φυλακή. Έτσι ο επόμενος που θα έρθει να δηλώσει ότι μπορεί να με κυβερνήσει να το σκεφτεί πολύ καλά αν θα με κοροϊδέψει και αυτός. Όσο για τον έναν που λέω. Είναι συμβολικό. Όπως η ιστορία αυτής της χώρας ξεκίνησε από έναν ,έτσι και αυτή η χώρα, όπως κατάντησε πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή. Ναι. Νέες αξίες. Ναι. Νέα ιδανικά. Ναι. Νέα πιστεύω. Αφού η ιστορία και τα γεγονότα περίτρανα απέδειξαν ότι αυτές οι αξίες και τα ιδανικά που είχε την κατέστρεψαν. Όταν ένα σπίτι το χτίσεις με κάποια υλικά και πέσει τότε το ξαναχτίζεις με καλύτερα και νέα υλικά. Όσο για το αρχηγός που λέω? Στα παλιά μου τα παπούτσια γράφω τον κάθε αρχηγό. Αλλά δυστυχώς για τις αποφάσεις στο τέλος υπεύθυνος θα είναι ένας. Μέχρι να βγει ένα άλλο σύστημα διακυβέρνησης στο μέλλων που να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.
XARMOLYPH
26-10-2011 @ 22:17
...οι νόμοι δεν δημιουργούνται...προ'υ'πήρχαν...οι νόμοι...διέπουν κ'ισορροπούν το σύμπαν...οι αληθινοί δίκαιοι νόμοι...
...τα έθνη δεν δημιουργούνται...από φυσική εξέλιξη των πραγμάτων απλά...πάντα υπήρχαν οι πονηροί...που ψάχναν τρόπο ηθελημένα...να σκλαβώνουν τους ανθρώπους...για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκαν οι θρησκείες...αν βάλει στην άκρη κανείς...αυτά τα δύο...θα διαπιστώσει ότι τους ανθρώπους...δεν τους χωρίζει τίποτα συλλογικά...
...Γιάννη πιάνεις...εξαρχής το θέμα λάθος...δεν δημιουργούνται έτσι τα κράτη...ούτε σαν μυθιστόρημα δεν στέκει...ο καθένας αν γουστάρει ας ξυπνάει ότι ώρα θέλει...μπορεί να τρώει ότι θέλει...απ'αυτά που υπάρχουν στην φύση...κ'είναι υπεραρκετά για όλους...αρκεί να μην πλήττει τον άλλο...επίσης οι καλλιτέχνες δεν υπάρχουν για να διασκεδάζουν τον κόσμο...είναι καλλιτέχνες...γιατί απλά έτσι νιώθουν...οι καλλιτέχνες κ'οι επιστήμονες πάνε τον κόσμο μπροστά...κ'οι τσάτσοι...εκμεταλλεύονται τον κόπο τους...δημιουργώντας κράτη...θρησκείες...κ'άλλα τέτοια ωραία...
...το ιδανικότερο πολίτευμα είναι η δημοκρατία...όταν λειτουργεί σωστά...δεν είναι δημοκρατία...η εκχώρηση του δικαιώματος της συναπόφασης ανά 4 χρόνια...η πραγματική δημοκρατία...είναι συνεχής, καθημερινή...όταν ο δήμος...όλοι μας δηλαδή...αποφασίζει...συνεχώς...για κάθετι...
...το δίκαιο, το σωστό είναι αντικειμενικό...κ'αυτό...εδώ κ' χρόνια τ' ονομάζω ως εξής: ''για όλους υπάρχει ψωμί κ'ηλιοβασίλεμα''...
...δεν υπάρχουν σύνορα...γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα...να τα ορίσει...γιατί δεν μας ανήκει τίποτα...πάρα μόνο μια ανάσα...κάθε στιγμή...
...όχι δεν έχουμε τους αρχηγούς που μας αξίζουν...γιατί δεν είναι αρχηγοί...είναι τσάτσοι...
...θα μπορούσα πολλά να πω αναλύοντας αρκετά απ΄τα κομμάτια του κειμένου σου...που είναι με λάθος οπτική...γενικά κατά την γνώμη μου...ο τρόπος σκέψης σου στο συγκεκριμένο κείμενο...δεν απηχεί την πραγματικότητα...είναι σε λάθος δρόμο....ακόμη κ'μυθιστορηματικά...πολλά απ'αυτά τα αναλύει κ'ο Μπούρμπουρ...με τον οποίο συμφωνώ απόλυτα...
John Fenix
26-10-2011 @ 23:50
Δεν είναι άσχημο να υπάρχουν διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όταν πιστεύουμε ότι η δική μας οπτική γωνία είναι η σωστή, τότε είναι που κάνουμε το λάθος. Γιατί στερούμε από τον εαυτό μας την δυνατότητα να κοιτάξει ένα θέμα και από άλλες πλευρές και έτσι να το δει ολόκληρο. Αυτό που έγραψα είναι μια άποψη μιας προσέγγισης ενός θέματος. Υπάρχουν πολλές απόψεις προσέγγισης του ίδιου θέματος. Ο κάθε ένας καθορίζει το σωστό και το λάθος ανάλογα με τις εμπειρίες του, τις γνώσεις του για την ζωή, τα πιστεύω του {πολιτικά η ηθικά} και γενικά αυτά που τον καθορίζουν και τον κάνουν να βλέπει το θέμα με την οπτική που όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία του καθορίζουν. Αύριο μπορεί να γράψω για το ίδιο θέμα από διαφορετική οπτική γωνία και να βγει κάτι διαφορετικό. Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας και διάθεσης να καταλάβουμε τι θέλει να πει ο άλλος. Ο μπουρμπουρ Λιθρας επειδη ανεφερα ότι στο τελος μενει ενας εβγαλε το συμπερασμα ότι μιλαω για καταληση της δημοκρατιας και χαρακτηρισε ασχημα το κειμενο. Και εγω ρωταω.
Από πού βγηκε αυτό το συμπερασμα? Βγηκε από την διαφορετικη οπτικη γωνια που βλεπουμε το θεμα. Εγω μιλαω για νεες ιδεες που χρειαζομαστε για να στηθει ενας καλυτερος κοσμος. Δεν μιλησα για επανασταση. Και από πού θα ξεκινήσουν αυτές οι ιδέες? Από έναν φυσικά. Ο φίλος μας ήθελε να το δει από την δική του οπτική γωνία και φοβήθηκε ότι υποθάλπω την δημοκρατία. Βλέπεις λοιπόν? Εξαρτάται από την οπτική γωνία που θα δούμε το θέμα. Λάθος είμαστε μόνον όταν πιστέψουμε ότι η δική μας οπτική γωνία είναι η σωστή.
Σωτήρης Τσιλ
27-10-2011 @ 01:36
Μπούρμπουρ Λίθρας« … αλλά για κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να κοιτάμε τους αρχαίους έλληνες ως ότι έκαναν ήταν το καλύτερο πάντα.Άλλες εποχές διαφορετικοί κόσμοι.Δεν υπήρχε ζήτημα τότε μάλλον για το δικαίωμα όλων στην ζωή.»

Ένας σώφρων άνθρωπος βλέπει τι έχει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και χρησιμοποιεί τους θησαυρούς που βρίσκονται εκεί.
Υπάρχει η χρονική περίοδος που ονομάζεται Μεσαίωνας με το πνευματικό σκότος του. Ακολουθεί η Αναγέννηση. Τι είναι αυτή η περίοδος; Γιατί ονομάστηκε έτσι; Διότι ήρθε στο προσκήνιο το ελληνικό πνεύμα. ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Λυσσασμένα οι δυνάμεις του σκότους, προσπαθούν να σταματήσουν το φως. ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΙΣ, ΦΡΙΚΗ. Όμως ΉΡΘΑΝ ΣΤΟ Φως ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ βιβλία και αρχίζει η
Αναγέννηση του Ελληνικού πνεύματος και η επανακίνηση του πολιτισμού τότε. Ποτέ δεν απαξιώνουμε και δεν πετάμε τους θησαυρούς.
Ναταλία...
27-10-2011 @ 14:54
Εσύ φταις που το’κανες αυτό. Οχι εσύ φταις που δεν με εμπόδισες να το κάνω. Και πάει λέγοντας. Εν τω μεταξύ ο κόσμος άρχισε να πεινάει. Δουλειά δεν είχε και άρχισε να φεύγει σε άλλες ποιο οργανωμένες ομάδες, κοινωνίες ,χώρες, για να ζήσει.

Και σε μια οικογένεια και σε μια χώρα όταν ένας ρίχνει το φτέξιμο στον άλλον αντι όλοι μαζί να προσπαθούν να το διορθώσουν, φυσικό είναι ότι θα την διαλίσουν .
Και αν όλοι κοιτάζουν το συμφέρον όλων και όχι το δικό τους θα πάνε μπροστά,αλλά ο καθένας τραβάει τα κάρβουνα κοντά του λέγαν στο χωριό μου.
Έτσι πως θα ζεσταθούν οι υπόλιποι?
John Fenix
27-10-2011 @ 15:09
Σοφή η Ναταλία!!!!!!!!!!!!!!!!! ::up.:: ::up.:: ::up.::
monajia
27-10-2011 @ 15:10
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ....................

::theos.:: ::theos.:: ::theos.::

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο