Κάθε νησάκι του Αιγαίου κ΄μια Μικρασία
καραβάκι αραγμένο, του Αιγέα περιουσία
μικρές σταλαγματιές στ'απέραντο γαλάζιο
ποτισμένες με αίμα στου χρόνου το μουράγιο
Κάθε μικρή πατρίδα του Αιγαίου
Ποσειδώνα γέννημα, τέκνο κουράγιου
αλμύρα κ'γλύκα τα βράχια
σιωπής κ'κραυγής μονοπάτια
η Μικρασία πίκρα κ'δάκρυα δαμάζει
τα μικρά του Αιγαίου αδέρφια θαυμάζει
η Μικρασία τ'αδέρφια της φωνάζει
έχει καλούδια φυλακτά, να τα κεράσει
...ονειρεύομαι μια μέρα όπου τ'αδέρφια...απ'τις δυο ακτές...αλληλέγγυα θα συνυπάρχουν...δίχως να μεσολαβήσει αίμα...όπως στο παρελθόν...επανάσταση ειρηνική...
...το ντοκιμαντέρ "Οι ακρίτες του Αιγαίου" έγινε από τους Αργύρη Ντινόπουλο κ'Νικόλα Βαφειάδη το 1996, αμέσως μετά την κρίση των Ιμίων...ήταν ένα οδοιπορικό στα νησιά της άγονης γραμμής που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία...στο ντοκιμαντέρ ο Αργύρης Ντινόπουλος καταγράφει ,ανάμεσα στα άλλα, κ'την ζωή της 9χρονης μαθήτριας Έφης Χατζή...η Έφη Χατζή ήταν ,το 1996, η μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο των Αρκιών...στο νησί τότε υπήρχαν μόλις 41 κάτοικοι...