Χωρίς ήχο όλα τα σ'αγαπώ
...
Απομεσήμερο καλοκαιριού
η σκιά μου αναζητά τη δική σου
ήταν άγνωστη λέξη το σ'αγαπώ πριν σε γνωρίσω
τώρα στα μάτια μου καθρεφτίζεται η μορφή σου
...
ο έρωτας με καίει σαν φωτιά
κι η φωτιά έρωτα μυρίζει
το φεγγάρι πάει για ύπνο με χασμουρητά
κι απ'το παράθυρο, έξω η αυγή ροδίζει
...
έσβησαν τα φωνήεντα απ'τις λέξεις
χωρίς ήχο όλα τα σ'αγαπώ
μια φωτογραφία ότι απέμεινε από σένα
κι ένα τραγούδι με πένθιμο σκοπό
...
Γιώργος Λιθοξόος