Ζάχο είσαι ασορτί με την Πρωτομαγιά: κατακόκκινος!
Ο ντ' Αρτανιάν ήταν υπαρκτό πρόσωπο με επιτυχημένη στρατιωτική θητεία και οι τρεις φίλοι του υπήρχαν τουλάχιστον ως ονόματα καταγεγραμμένα στις τάξεις των σωματοφυλάκων. Η δημιουργική φαντασία του Δουμά επινόησε τα υπόλοιπα βεβαίως βεβαίως.
Ο μίσχος πέφτει μόνος, γονατίζει
το αίμα γίνετ' άλικη πηγή
να βάφει, να ξεπλένει, να ποτίζει
τον πάπυρο, τ' αλέτρι, το σπαθί.
Τα πέταλα που σάρωσε τ' αγέρι
τα φύλλα που σκορπίστηκαν στη γη
τα πόδια που σκευρώσαν στο μαδέρι
τα χέρια που τσακίσαν στο μυστρί.
Την Άνοιξη τη φέρνουν τα χελδόνια
που πέφτουν και ματώνουν τις γιορτές
οι μάνες που στοιχειώνουν τα μπαλκόνια
τα φύλλα και το χώμα στις αυλές.
::up.:: ::up.:: ::up.::