19-12-2012... ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ & ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ.....
ΦΙΔΟΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ
1
Μια νεροφίδα στη σκεπή
Θ' αναροτιέσαι πώς έφτασε εώς εκεί.....
Χέρια δεν έχει να πιαστεί
Κι ούντε φωνή για ν' ακουστή.
Ντίνεται η κοπέλα μέρα Κυριακή
Να πάει στην εκκλησιά για να τον βρει.....
Βρήσκει στο δρόμο ένα πουλί
Και το κλείνει μέσα σε κλουβί.
2
Μια καρακάξα στη φωλιά
Έβγαλε φιδάκια χαροπά....
Μαζεύει στάχυα απ' τους αγρούς
Και αρουραίους μαύρους γελαστούς.
Τρώει η κοπέλα ψωμί μέρα Κυριακή
Θέλει το Λάκη ψιμένο σε σουφλί.........
Ρίχνει στο πιάτο αυγό μάτι τιγανιά
Κι από μέσα του βγαίνει Νεροφιδοφωλιά.
2+1/2
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟ ΦΙΔΟ,ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ
ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΡΙΣΕΙ ΚΑΤΙ......
ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ, ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ
ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΗ ΜΑΡΜΑΓΚΑ??