Γέννημα θρέμα μιας φτωχομάνας γής
τιμημένο χώμα ηρώων και προγόνων
στεφάνι κλαδί ελιάς κι ήχος κραυγής
ατόφια ιστορία πλέον τόσων αιώνων
στημένα αγάλματα που όλα μαρτυρούν
την καταγωγή και την λάμψη σου Τεγέα
μνημεία που για χρόνια τώρα εκπληρούν
φόρος τιμής το μουσείο σου στην Αλέα
ερείπια του Ιερού Ναού της Αλέας Αθηνάς
που παίρνουν όψη και ζωή στην ιστορία
Τεγεάτη-α τις αξιόλογες ρίζες σου μην ξεχνάς
που μαρτυρούν πυγμή μα και ανδρεία !
Σας ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε και γνωρίσατε τον τόπο μου και την ιστορία του εν ολίγοις !! ::yes.:: ::hug.:: Καλό σας ξημέρωμα και χρόνια πολλά την αυριανή !! ::love.::