Ένα δίποδο με ημερομηνία λήξης
άρχοντας πάνω απο όλα
Φουσκώνει στολίζεται και βγαίνει
ανάθεμα αν ξέρει που πηγαίνει
δεν έμεινε συνείδηση λίγο να τον βαραίνει
Του έμειναν τα σάββατα και οι γιορτές
τις άλλες τις υπόλοιπες σιγά σιγά πεθαίνει
και όσο περνά ο καιρός οι πηγές λιγοστεύουν
Δεν ξέρω πως ίσως αν για λίγο στεκόταν
θα έβλεπε, οτι οσο βαρύς και να είναι ο χειμώνας
υπάρχουν λουλούδια που ανθίζουν
(τι κι αν καίγονται)
ανοίγουν το δρόμο και στο τέλος πάντα έρχεται η άνοιξη....