Κι αν θάλασσα σε συναντά, σου γίνεται βαρκάρης κι αν του ανάψεις τη φωτιά, θα 'θες να τον κορτάρεις
[align=left] [B] [I]
*~* Σε τροπικούς ωκεανούς *~*
Στο πνεύμα θρονιάζει ο έρωτας
κι έλκετε στην αγάπη
ν' ανοίξουν οι ορίζοντες
στα φλογερά του πάθη!
* *
Κι αν θάλασσα σε συναντά
σου γίνεται βαρκάρης
κι αν του ανάψεις τη φωτιά
θα 'θες να τον κορτάρεις
με τα καυτά μου τα φιλιά
μαζί μου να πετάξεις!
* *
"Σε τροπικούς ωκεανούς"
που σ' έχω κάνει μούσα
σ' ημίθεους να 'σαι θεά
κι εγώ το προτιμούσα!
* *
Εκεί η αγάπη λούζεται
σα τη γυμνή Αφροδίτη
στου Ίμερου τα μυστικά
που λάμπει το κορμί της!
* *
Μες τον τρανό τον έρωτα
λαχτάρα μου η Αλήθεια!
Στις φλογερές τις λέξεις του
π' ανοίγουν μονοπάτια
να περπατάς αγάπης φως
που φέρνει τη λατρεία!
* * Nikos D. Stoforos * *