Skylight 12-12-2017 @ 13:42 | Αχ Γεδέων με το παππού να κάτσεις να μιλήσεις
ναι ξέρω το ίδιο πρόσωπο, ξανά θα συναντήσεις
μα πες μου το πως γίνεται να 'σαι εσύ συνάμα
και ο πολύ ρομαντικός
και ο απλός και λογικός
είναι μεγάλο πράγμα...
Αυτά που τόσο τα ποθείς, θέλω να αναλύσω
να καταλάβω απ αυτά, πόσα ποθώ να ζήσω.
Στα πρώτα δυο τετράστιχα, τη θλίψη και το φόβο,
εγώ τα καλοδέχομαι, και θα σου πω το λόγω.
Αυτά μου δίνουν δύναμη, μου δίνουν εμπειρία
και είναι η πιο βασική, μες στη ζωή αξία
μα θα 'θελα ισάξια να είναι μοιρασμένα
χαρά και θλίψη να 'ρχονται το ίδιο στο καθένα
Όσο για το χειρότερο, το κύκλο της ζωής
αν δεν υπήρχε θάνατος, ποιός θα 'ταν ποιητής;
ποιος θα 'παίρνε σοβαρά, το σήμερα εδώ πέρα;
το τέλος είναι κίνητρο του... "άδραξε τη μέρα"!
Μα ύστερα απ όλα αυτά που είχα διαφωνίες,
στο τρίτο το τετράστιχο βρήκα κοινές αξίες.
Το ψέμα να καταργηθεί, αχ πόσο το ποθώ
καθώς και να νικήσουμε τον κάθε ρατσισμό
Πόσο ποθώ ειλικρινά, το ίδιο εγώ, με εσένα
μια καλημέρα ειλικρινή, να λέμε στο καθένα
όσο περνάνε οι γενιές, ίσως κάτι να αλλάξει
μα τότε θα 'μαι 'γω παππούς και θα χω πια γεράσει
::1255.:: ::382.:: ::4076.:: | |