Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
132741 Τραγούδια, 271237 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 Καλη Ανασταση
 





ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 5
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Αταξινόμητα
      Ομάδα
      Αταξινόμητα
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

πανω στα ιχνη...... του καιρου
 
Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ
07-04-2018 @ 23:35
::hug.:: ::hug.:: ::hug.::
inokrini
08-04-2018 @ 09:59
χριστος ανεστη !!!!!χρονια πολλα ::hug.:: ::hug.:: ::love.::
Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ
09-04-2018 @ 23:35
"Η παγκόσμια οικονομία δε σε πληρώνει πλέον για αυτά που ξέρεις. Η Google ξέρει τα πάντα. Η παγκόσμια οικονομία σε πληρώνει για το τι μπορείς να κάνεις με αυτά που ξέρεις"
Andreas Schleicher, Διευθυντής Εκπαίδευσης και δεξιοτήτων του Οργανισμού για την Οικονομική συνεργασία και Ανάπτυξη (OECD).
Η παραπάνω δήλωση παρουσιάζει με τον πιο παραστατικό τρόπο τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας. Το κλασσικό μοντέλο της απόλυτης στόχευσης και εξειδίκευσης στις τεχνικές και τεχνολογικές δεξιότητες φαίνεται να μην είναι αρκετό για να εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση στη σημερινή εποχή και ακόμα περισσότερο στο εγγύς μέλλον.
Με άλλα λόγια η ύπαρξη τεχνικών και τεχνολογικών δεξιοτήτων είναι μεν αναγκαία συνθήκη αλλά όχι και ικανή για να μας εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία στο μέλλον.
Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και μια μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Οργανισμού (WEF), σύμφωνα με την οποία τις πρώτες 10 θέσεις των δεξιοτήτων που θα ζητούν οι εργοδότες το 2020 καταλαμβάνουν κυρίως κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες.
Την 1η θέση καταλαμβάνει η δυνατότητα επίλυσης σύνθετων προβλημάτων και ακολουθούν η κριτική σκέψη (2η θέση), η δημιουργικότητα (3η θέση), η ικανότητα διαχείρισης ανθρώπων (4η θέση) και φτάνει μέχρι τη συναισθηματική νοημοσύνη και την ικανότητα λήψης άμεσων αποφάσεων.
Την αλλαγή του τοπίου στην αγορά εργασίας έρχονται να επιβεβαιώσουν και 2 ακόμα μελέτες.
Σύμφωνα με την 1η , το 65% των παιδιών που είναι σήμερα στο δημοτικό σχολείο θα κάνουν δουλειές που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα !
Μια άλλη έρευνα μεταξύ του προσωπικού της εταιρίας Google έδειξε πως οι καλύτεροι μεταξύ αυτών που κατείχαν διευθυντικές θέσεις δεν είναι οι ικανότεροι και οι καλύτεροι στον προγραμματισμό ή στις τεχνικές γνώσεις αλλά αντιθέτως , είναι οι διευθυντές που διαθέτουν χρόνο για να βοηθούν τους υφισταμένους τους, δείχνουν ενδιαφέρον για τη ζωή αυτών και βρίσκουν χρόνο για να τους συναντούν ξεχωριστά.
Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Είναι απολύτως φυσιολογικό οι νέες γενεές και οι νέες τεχνολογίες να στηρίζονται στις βάσεις του παρελθόντος αλλά παράλληλα να "απαιτούν" και νέες δεξιότητες. Είναι όπως σε μια ανακαίνιση κτιρίου. Ο δομικός σκελετός παραμένει ο ίδιος , σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να ενισχυθεί κιόλας , αλλά από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι καινούργια και συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις και τις τάσεις τις εποχής.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις προκλήσεις ο οργανισμός Partnership for the 21st Century (P21) έχει αναγνωρίσει 3 τύπους δεξιοτήτων που όλοι χρειαζόμαστε να δουλεύουμε και να αναπτύσσουμε διαρκώς :
Δεξιότητες μάθησης
Κριτική.σκέψη
Δημιουργική σκέψη (Επεξεργασία πληροφορίας και συνδυασμό αυτής)
Συνεργασία
Επικοινωνία
Δεξιότητες-γραμματισμού
(Η ικανότητα αναγνώρισης ψευδούς πληροφορίας στο διαδίκτυο και η ικανότητα να μοιραζόμαστε την ιστορία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)
Πληροφορία
Μέσα.ενημέρωσης.(media)
Τεχνολογία
Δεξιότητες ζωής
Προσαρμοστικότητα-Ευελιξία
Πρωτοβουλία
Αυτοκαθοδήγηση
Ευθύνη
Παραγωγικότητα
Ηγεσία
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι παραπάνω δεξιότητες όχι μόνο πρέπει να αποκτηθούν αλλά και να καλλιεργούνται και να εξελίσσονται διαρκώς αν θέλουμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.
Από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο LinkedIn

Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ
09-04-2018 @ 23:38
To srcatch υποστηρίζει τις μαθησιακές δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως περιγράφονται στοhttp://www.21stcenturyskills.org/
Παρακάτω αναφέρονται 9 είδη μαθησιακών δεξιοτήτων, που ανήκουν σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:
1. Δεξιότητες συνεργασίας και πληροφορίας
• Πληροφορίες και δεξιότητες τεχνολογικού εγγραμματισμού
Δουλεύοντας με τα project στο scratch οι μαθητές μαθαίνουν να επιλέγουν, να δημιουργούν και να διαχειρίζονται μορφές μέσων, όπως είναι το κείμενο, οι εικόνες, τα animation και οι ηχογραφήσεις. Καθώς οι μαθητές αποκτούν εμπειρία, δημιουργώντας με τα μέσα, γίνονται πιο διορατικοί και κριτικοί στην ανάλυση των μέσων που βλέπουν στο περιβάλλον γύρω τους.
• Δεξιότητες επικοινωνίας
Η αποτελεσματική επικοινωνία στη σημερινή εποχή περιλαμβάνει κατι παραπάνω από την ικανότητα να διαβάζουμε και να γράφουμε ένα κείμενο. Με το scratch οι νέοι άνθρωποι συμμετέχουν στην επιλογή, στον χειρισμό και στην ενσωμάτωση ποικιλίας μέσων με σκοπό να εκφραστούν δημιουργικά.
2. Δεξιότητες σκέψης και επίλυσης προβλημάτων (Problem-Solving)
• Κριτική σκέψη και διαδικασίες σκέψης
Καθώς μαθαίνουν να προγραμματίζουν στο scratch, οι μαθητές συμμετέχουν σε συλλογισμούς κριτικής σκέψης και διαδικασίες σκέψης. Για να φτιάξουν τα project τους, οι μαθητές χρειάζονται να συγχρονίσουν τα αντικείμενα και με τις διαφορετικές ενέργειες (programmable moving objects). Η ικανότητα προγραμματισμού με αλληλεπίδραση παρέχει στους μαθητές την άμεση εμπειρία με την αντίληψη, την ανατροφοδότη (feedback) και άλλες θεμελιώδης έννοιες.
• Προσδιορισμός, διατύπωση και επίλυση προβλήματος
Στο scratch η διαδικασία δημιουργίας ενός project περιλαμβάνει την σύλληψη της ιδέας, έπειτα την σκέψη για τον χωρισμό του προβλήματος σε βήματα και τέλος την εφαρμογή της χρησιμοποιώντας τα δομικά στοιχεία. Μέσω της διαδικασίας σχεδιασμού, οι μαθητές συμμετέχουν στην πειραματική και επαναληπτική επίλυση προβλήματος.
• Δημιουργικότητα
Το scratch ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, μία όλο και περισσότερο σημαντική δεξιότητα στη σημερινή γρήγορη αλλαγή του κόσμου. Βάζει τους μαθητές στην διαδικασία να επιδιώξουν πρωτότυπες λύσεις σε απροσδόκητα προβλήματα- όχι μόνο στο να μάθουν πώς να λύνουν προκαθορισμένα προβλήματα, αλλά να είναι έτοιμοι να βρουν νέες λύσεις που προκύπτουν από νέες ευκαιρίες.
3. Δεξιότητες διαπροσωπικές και ενδοπροσωπικές-ενδοκεντρικές
• Δεξιότητες συνεργασίας
Λόγω των απλών δομικών στοιχείων με γραφικά, ο κώδικας προγραμματισμού είναι πιο εύκολα να διαβαστεί και να μοιραστεί από άλλες γλώσσες προγραμματισμού. Τα αντικείμενα και η μορφή του κώδικα υποστηρίζουν την συνεργασία, διευκολύνουν τους μαθητέςprojects και να ανταλλάξουν αντικείμενα και κώδικα.
• Ενδοπροσωπικές-ενδοκεντρικές δεξιότητες
Το να έχεις μια ιδέα και να σχεδιάζεις scratch απαιτεί επιμονή και εξάσκηση. Όταν οι μαθητές δουλεύουν πάνω στην ιδέα του project τους, βρίσκουν σημασία, οι ιδέες τους ενεργοποιούν τα εσωτερικά κίνητρα για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και τις απογοητεύσεις αντιμετωπίζοντάς τα με τη διαδικασία σχεδιασμού και επίλυσης προβλήματος.
• Υπευθυνότητα και προσαρμοστικότητα
Όταν οι μαθητές σχεδιάζουν τα project τους, έχουν ένα ακροατήριο στο μυαλό τους και σκέφτονται πως πρόκειται να αντιδράσουν οι άλλοι άνθρωποι στα project τους. Επειδή είναι εύκολο να αλλάξεις και να αναθεωρήσεις τα project, οι μαθητές μπορούν να τα τροποποιήσουν βασισμένοι στη ανατροφοδότηση που παίρνουν από τους άλλους.
• Κοινωνική ευθύνη
Λόγω της project σε κοινότητα , οι μαθητές μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν, για να προκαλέσουν συζήτηση με άλλα μέλη για σημαντικά θέματα που αφορούν το άμεσο περιβάλλον τους.


Δ.ΣΚΟΥΦΟΣ
10-04-2018 @ 12:38
Ένας Κοινωνικός ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιάς Αφρικάνικης φυλής: Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σ’ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο απο αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρο ύτα. Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί. Ύστερα κάθισαν σ’ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα. Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν “UBUNTU” που σημαίνει «δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος!» Η λέξη “UBUNTU”στην γλώσσα τους σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε» http://www.sosto-lathos.gr/?p=38155

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο