**Ηώς** 26-06-2018 @ 14:38 |
Η ζωή μας ένας στόχος...
Στόχοι, στόχοι, στόχοι παντού
Γεννιέσαι, μεγαλώνεις κι αρχίζεις να θέτεις στόχους στη ζωή
να σχεδιάζεις , να προγραμματίζεις
«να τελειώσω το σχολειό»
«να σπουδάσω»
«να βρω δουλειά»
«να παντρευτώ,
να κάνω οικογένεια, παιδιά»
«ν'αποκτήσω σπίτι»
«ν'αγοράσω αυτοκίνητο, βάρκα, εξοχικό.....»
«να να να να ....
και συνεχώς εμφανίζονται νέοι στόχοι, πιό ωραίοι, πιό τρανοί...
κάθε στόχος κι ένας σταθμός
κάθε σταθμός και δέκα χρόνοι στη ράχη σου...
Κι όταν η ζωή μας φτάνει στη δύση της, εμείς ακόμα βλέπουμε στόχους....
μόνον που αυτή τη φορά, βρίσκονται στην αντιπέρα όχθη....
Πεθαίνουμε και τα μάτια μας είναι καρφωμένα απέναντι...
«Κι εσύ Μέριμνα, θα τον κατέχεις και θα τον δυναστεύεις μια ζωή....»
«Απορροφημένοι έτσι από τους στόχους και τη Μέριμνα να τους πετύχουμε,
λησμονούμε πως, η Ζωή μπορεί να είναι και κάτι άλλο»
-ίσως είναι αυτός ο θερμοπίδακας μέσα μας,
που σιγοκοχλάζει και περιμένει πάντα τον κατάλληλο χρόνο
να μας εκτινάξει σε τροχιά....
ξεφεύγοντας από το παραπέτασμα
της οντολογικής πλάνης -ομίχλης που σκεπάζει
και θολώνει το βλέμμα του νου ανελλιπώς.... ::love.:: | |