Ωρα πολλή καθίσαμε
ο ένας απέναντι στον άλλον
μ'ένα καφέ και τσιγάρο.
Είπαμε και τι δεν είπαμε
μα αυτό που μ'έκαιγε
δεν τόλμησα να ξεστομίσω.
''Τη θυμάσαι;
έρχεται στον ύπνο σου ;''
Οι άνθρωποι κουβεντιάζουν μόνο
για όσα τους είναι απόμακρα και ξένα.
Τ’ άλλα, αυτά που τους καίνε,
μην αφήνοντάς τους τις νύχτες να κοιμηθούν
τα ζει καθένας μονάχος, μέσα στη σιωπή.
Τάσος Λειβαδίτης
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο