Μπόσινας Νίκος 12-09-2020 @ 09:36 | Χθες σούρουπο που βγήκα στην βεράντα μου είδα μια πανέμορφη κουκουβάγια (γλαύκα)
να κάθετε στο κλαδί ενός σχεδόν γυμνού από φύλλα δένδρου και να κοιτά τα άδεια
από χελιδόνια καλώδια των στύλων της ΔΕΗ. Από τον Μάρτιο θυμήθηκα τα κυνηγά
επιτυχημένα πολλές φορές, αλλά τώρα εκείνα έφυγαν.
Μέχρι να γράψω το ποίημα μου κανένα πεντάλεπτο, κοιτώ στο κλαδί και η κουκουβάγια
ήταν ακόμα εκεί. Μου φάνηκε λυπημένη και πεινασμένη. Για να πω την αλήθεια
συγκινήθηκα. Ας θυμόμαστε ότι η φύση την έχει κάνει κυνηγό. Στις ώρες της
απογευματινής ανίας εδώ, ήταν ένα θέαμα το κυνήγι των χελιδονιών που σε έκανε να
θαυμάσεις την φύση.
Τώρα θα φύγει και η κουκουβάγια από δω . Είναι πια φθινόπωρο. | |