Ο ερωτικός τροβαδούρος Αντωνης Καλογιάννης κίνησε σήμερα για αλλού...
Ο τραγουδιστής της καρδιάς μας προδοθηκε από την καρδιά του...
Γεννήθηκε στην Καισαριανή τον Αύγουστο του 1940 και βρέθηκε στο χώρο του τραγουδιού μετά από τη γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, τραγούδια του Θεοδωράκη, του Μάριου Τοκα, του Ηλία Ανδριοπουλου,
Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μουτση, Σταυρου Κουγιουμτζη κ. α.
Εκτός από τη δισκογραφία είχε έντονη παρουσία στις μουσικές σκηνές των μπουάτ στην Πλάκα.
Τα τελευταία χρόνια είχε απομονωθεί στο σπίτι του με σοβαρά προβλήματα υγείας.