οι υπόλοιποι στίχοιμου χρησιμεύουν ώς σχόλιο σε αυτό
που έτρωγε ωμούς δυό ανθρώπους ο Κύκλωπας στην καθισιάτου
και έπινε γάλα απο πάνω και τους θεούς περιφρονούσε
και ούτε τον Δία σεβόταν κακός δαίμων ήταν ο Κύκλωψ
αλλα κι εκείνος είχε όρια και αληθινή ακόμα αγάπη
τα προβατατου δεν σκότωνε αλλά τα υπεραγαπούσε
με σπαργωμένους μαστούς ξαλάφρωνε τις προβατίνες
και που του δίναν το γάλα τιμούσε και ευγνωμωνούσε
αλλα απ’τους δαίμονες και τρισχειρότεροι άνθρωποι υπάρχουν
οἵτινες τρώγουν το γάλα των ζώων μαζί με το κρέαςτων
και είναι αυτονών απ’ τη βία χειρότερη η αχαριστίατους
που άν δέν τα βλέπαμε δέν θα πιστεύαμε έργα τα ανόσια
γάλα μαζί μητρικό με τον ανιερότερο φόνο