"ο μη αγαπων ουκ οιδε τον Θεον, οτι ο Θεος αγαπη εστι"
μόνο όποιος δέν αγαπά την ψυχή στα πάντα δέν βλέπει
το όλο και κάθε τί το υλικό ειναι του πνεύματος σκεύος
δέν υπάρχει ψυχή που να μήν εκδηλώνεται σε ύλη
τα οργανικά και ανόργανα ειναι όργανα πνεύματος όλα
άσπρο το χρώμα του Θεού απ’ αυτό όλα τα άλλα προκύπτουν
και όλα τα φώτα οταν απορροφά μας φαίνεται μαύρος
και όταν απόλυτα διαφανής σαν το τζάμι προσκρούεται
δέν είναι ασώματος έχει σώμαΤου ο Θεόςμας το σύμπαν