Ειναι ενα απο τα πιο ομορφα ποιηματα του Καβαφη.Αξιζει παιδια να το διαβασετε.ολοιεξαλλου εχουμε ζησει τετοιυς ερωτες.Ο τιτλος βασικα ειναι "Νοεμβρης του 19..."
Αγαπαγαν ο ενας το αλλονε
μα διχως για αυτο να μιλησουν
με μισος αλλαζανε βλεμματα
κα απο ερωτα θελαν να σβησουν.
Εχωρισαν επειτα,φυγανε,
μες στο ονειρο μονο ειδωθηκαν.