Σύνδεση

Εγγραφή

Πλαίσιο χρήσης
132741 Τραγούδια, 271229 Ποιήματα, 28913 Μεταφράσεις, 26571 Αφιερώσεις
 

 δημοκρατία - μπανάνα
 banana republic
 
[align=center]- Τί λενε φίλε τα νέα απ τη δημοκρατία της μπανάνας;
- Δημοκρατία ονομάζεται το むーに・ της ぷーたな^ ?
πότε ρωτήσαν το λαό για πολιτικές αποφάσεις?
όταν διαλέγεις τυράννους το τί σου λέν να ξεχάσεις![/align]


Αυτό είναι νοηματικώς συνέχεια του χθεσινού, άν κ γράφηκε με μεγάλη χρονική απόσταση, σε διαφορετικό τετράδιο που δέν θυμάμαι πού το έχω βάλει, εδώ το έγραψα απο μνήμης.
Είναι πασίγνωστο το ρητό του παπού Γιώργου Παπανδρέου: "ο λαός δέν επιλέγει μεταξύ τυράννων, αλλα απορρίπτει την τυραννία!". Πλήν όμως το να απορρίπτεις την τυραννία δέν σημαίνει τίποτε όταν δέν βάζεις κάτι το όντως διαφορετικό στη θέσητης.


 Στατιστικά στοιχεία 
       Σχόλια: 2
      Στα αγαπημένα: 0
 
   

 Ταξινόμηση 
       Κατηγορίες
      Κοινωνικά & Πολιτικά,Γεγονότα - Ιστορία - Μυθολογία
      Ομάδα
      Στίχοι για μελοποίηση
 
   

 Επιλογές 
 
Κοινή χρήση facebook
Στα αγαπημένα
Εκτυπώσιμη μορφή
Μήνυμα στο δημιουργό
Σχόλια του μέλους
Αναφορά!
 
   

το καλό, απο ΌΠΟΥ κι άν προέρχεται, είναι καλό· το κακό, απο ΌΠΟΥ κι άν προέρχεται, είναι κακό.
 
Denis
01-07-2008 @ 11:31
Σιγά μην τον ρωτήσουνε τον λαό, αν, π.χ., συναινεί και σε ποιο βαθμό ή ποσοστό, στην επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβώνας... Ο θεσμός του δημοψηφίσματος, αν και αποτελεί, θεωρητικά, εκδήλωση της άμεσης δημοκρατίας, εντούτοις, όπως έχει καταστρωθεί στο ελληνικό σύνταγμα, ουσιαστικά έχει εκφυλιστεί σε διακοσμητικό στοιχείο... Θυμάται κανείς, αν και πότε έγινε χρήση του, μετά το δημοψήφισμα, που αποφάνθηκε υπέρ της κατάργησης του βασιλευόμενου χαρακτήρα της ελληνικής δημοκρατίας; ::yes.::
anuya
02-07-2008 @ 02:00
Denis, χαίρομαι που ξαναεμφανίστηκες. Σκεφτόμουν οτι έφυγες διακοπές κ θα κάνεις καιρό να φανείς στους στίχους. Χαίρω επίσης για την ειδήμονα γνώμη.
Να προσθέσω οτι κ το δημοψήφισμα για βασιλευόμενη ή προεδρευόμενη δημοκρατία, είχε καί αυτό την έννοια επιλογής προσώπων που κυβερνούν, κ όχι την έννοια λήψης απόφασης επι του πρακτέου σε κάποιο πολιτικό ζήτημα.
Άν ο λαός είναι ανάξιος να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις, τότε εξίσου κ παραπάνω ανάξιος είναι να εκλέγει τους κυβερνώντες. Άν του αναγνωρίζουμε το δεύτερο δικαίωμα, κατα μείζονα λόγο πρέπει να του αναγνωρίσουμε το πρώτο.
Έχω μιά ιστοσελίδα με όνομα democracy, τίτλο "τα βάσανα και η βάσανος της δημοκρατίας" όπου διερευνώ το θέμα, ερασιτεχνικά μέν, αλλα νομίζω ολόπλευρα.

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να καταχωρίσεις σχόλιο