έτσι που Δημιουργός: χρήστος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info έτσι που αυτονομείται φορές – φορές ο λόγος μου,
δεν νιώθω πια να με πτοούν τ’ απτόητα:
φόβοι, δειλίες ή θάνατοι
είναι σαν να βαδίζω μακριά πολύ απ’ το άχρωμο παρόν
σε κάμπους πράσινους κατάσπαρτους τριφύλλι
ή σε πλαγιές που ανθοφορεί τ’ ολόλευκο βαμβάκι…
έτσι που αυτονομείται φορές- φορές ο λόγος μου
μπορώ να αντέξω ως και την απουσία σου ακόμη
χρόνε της εφηβείας μου άχρονε
κι είναι σαν να καταφέρνω να ενώσω
τις χρονικές βαθμίδες:
μέλλον παρόν και παρελθόν
κι έτσι να ζω και να μη ζω συγχρόνως…
έτσι που αυτονομείται φορές- φορές ο λόγος μου
σε βλέπω ολοκάθαρα μέσα στην ποίησή μου
ευγενική της νιότης μου αγάπη,
να τριγυρνάς λευχειμονώντας
και να κοιτάς ανυποψίαστη προς το πέλαγος,
εκείνο που άλλοτε ταξίδεψε τους πόθους μας
Δημοσίευση στο stixoi.info: 17-05-2009 |