ΑΒ-ητο σε συνέχειες (1) Δημιουργός: fevroni Από ΄μένα, για ΄μένα, με φτερά λερωμένα και με μάτια κλειστά. Ποιηματάκια μου γράφω, μήπως έτσι και μάθω, να κρατάω γερά!Πολύ καλημέρα σας, η ώρα 3 το πρωϊ. Οι ποιητές κοιμούνται τέτοια ώρα, ξέρω! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Α΄
Γιατί τα παπούτσια μου
δε χωράνε άλλα βήματα;
Οδόστρωμα ποτάμι.
Κατάπιε προορισμούς.
Β΄
Τα χέρια σου άπλωσες
κι έγιναν αγιόκλημα.
Η όσφρηση μου καταλαβαίνει
μονάχα καπνό.
Γ΄
Αυτό που θέλω ήρθε πάλι νύχτα.
Κοιμόμουνα,
όπως όλα τα βράδια
των θαυμάτων.
Δ΄
Τα κύματα κατάπιαν
την ευχή μου.
Τ΄ αστέρι βουτηχτής
δεν την πρόλαβε.
Ε΄
(Feng shui)
Ο πράσινος καναπές
εξωραΐζει την άρνησή σου.
Τον τοποθέτησα στο σωστό σημείο.
Για όταν λείπεις.
Z΄
(Στον Β. Νικολαΐδη)
Τα σκεύη στο ψυγείο
δεν περιέχουν τροφή.
Περιέχουν εμένα
κομμένη κομμάτια.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-03-2005 |