Γυρίζοντας Δημιουργός: azoritis, Γιώργος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Γυρίζοντας το χρόνο πίσω έψαχνα
τα σοκάκια και τους δρόμους τους παλιούς
εκεί που τις νυχτιές τον ύπνο έχανα
με παρέα μου τους αναστεναγμούς.
Θυμάσαι καίγαμε τον κόσμο, λέγαμε
το καράβι μας αβύθιστο κι'αυτό
για το φτηνό ξημέρωμα σαν κλαίγαμε
έλεγες το δάκρυ σου αληθινό.
Μαζί για πάντα ήτανε το σύνθημα
και κομμένο στα δυό ένα σ'αγαπώ
μα δεν υπολογίσαμε το σύστημα
που ιδέες καίει νάχει υλικό.
Γενάρης κρύα μέρα όταν χάθηκες
μόνος σ'έναν έρημο μικρό σταθμό
τις νύχτες μας να κάνεις κάστρα βάλθηκες
και γω να ζω για έναν γυρισμό.
Τις γειτονιές του κόσμου μόνος γύρισα
με αγάπες και μυαλά θα χτυπηθώ
και μυγδαλιές γιομάτες πίκρα μύρισα
πουλημένοι κράταγαν το θυμιατό.
Σκοτάδι, βούρκους για αιώνες μέτρησα
ψάχνοντας το μισιακό το σ'αγαπώ
τα ονειρά μου να ξυπνήσω θέλησα
απ'αγάπες μου καινούργιες να πιαστώ.
Μα ένα μόνο μπόρεσα και κράτησα
λίγα ψίχουλα εκείνης της αυγής
τους κήρυκες της ευτυχίας άφησα
να σε βρω στο ξέφτισμα μιας κυριακής.
Και τη στιγμή του πόνου σε συνάντησα
γήινα τα κάστρα σου μες τη φωτιά
σου είπα δες εγώ κρυφά σου κράτησα
αγκαλιά και δάκρυα αληθινά.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 04-06-2009 |