Το κορίτσι του φίλου μου Δημιουργός: χρηστος καραμανος, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ένα ζευγάρι ερωτευμένο, είναι και φίλοι μου,
ποτέ κουβέντα κακιά δεν βγήκε, από τα χείλη μου,
πάντα τους θαύμαζα για την αγάπη, την μεγάλη τους,
τους συμβούλευα, μα και τους κέρναγα, αλλά χαλάλι τους.
-
Εκείνος είναι από τους φίλους μου, τους μεγαλύτερους,
που σαν άνθρωπο τον θεωρώ, απ τους καλύτερους,
κι εκείνη όμορφη, καλοσυνάτη με ωραία όψη, ιδανική,
μια ύπαρξη τέλεια, χάρμα ηδέστε, πολύ ωραία, μοναδική.
-
Μία ημέρα, μου είχαν κάνει μία επίσκεψη, για να με δουν,
είχαν πολλά κι ωραία πράγματα οι δυό τους, για να μου πουν,
ξάφνου του φίλου μου, χτυπά επιμόνως, το καταραμένο το κινητό,
τον θέλουν γρήγορα και φεύγει, να πάει κάπου, στο Λυκαβηττό.
-
Έμεινα μόνος με το κορίτσι του, που εγώ νόμιζα ερωτευμένο,
εκεί κατάλαβα, ότι τον δούλευε τον φιλαράκο μου, το σιχαμένο,
μου λέει σφόδρα, ότι μαζί μου είναι από καιρό, ερωτευμένη,
δεν θέλει τον φίλο μου και η καρδιά της, είναι αλλού δοσμένη.
-
Πέφτει αμέσως στην στιβαρή αγκαλιά μου, απελπισμένα,
θέλω απόψε, μου λέει, σπουδαίε άνθρωπε, να γίνουμε ένα,
σαν άντρας έμπειρος, δεν το κατάλαβες, πες με γουστάρεις,
ευθύς ξεντύνεται και μου φωνάζει, ήρθε η ώρα για να με πάρεις.
-
Παρότι πιστεύω, πάρα πολύ εις την φιλία, δεν συγκρατήθηκα,
έφαγα όλους τους γλυκούς καρπούς της και έτσι αρτύθηκα,
έμεινε η γεύση της μέσα στο στόμα μου, πολύ ταγγίστηκα,
πως με γουστάρει τόσο πολύ, από αυτήν, ευκόλως πείστηκα.
-
Πρόδωσα έτσι, μία φιλία πούχε για μένα, μεγάλη αξία,
μία γυναίκα τόσο ωραία, εμένα οδήγησε στη αμαρτία,
από τότε, όποτε θέλει έρχεται σπίτι μου και της το κάνω,
εγώ όμως μέσα μου, καταλαβαίνω πολύ καλά, πως αμαρτάνω.
-
Και προσποιείται, αυτή η μοναδική κυρία, πια και στους δυο μας,
μία στον ένα και μια στον άλλον, είναι νομίζω το αφεντικό μας,
έτσι είναι σήμερα, κάθε υποχθόνια γυναίκα, που ζεί τριγύρω μας,
κι εμείς μεγάλοι μαλάκες, όλοι νομίζουμε, πως είναι το μύρο μας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-06-2009 | |