Κυνικά καύματα (α-δ) Δημιουργός: Ιππαρχος, Δημήτρης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info α
Σ' ένα γαλάζιο του Ιούλη σκηνικό
η ζέστη γίνεται θηλιά που σφίγγει
κι ο τζίτζικας με ύφος κυνικό
αδιάκοπα χλευάζει το μυρμήγκι
β
Το πέλαγος αρχαίο ελληνικό
σε λήθαργο βαθύ ο Ποσειδώνας
το κύμα στην ακτή ασθενικό
όνειρο άπιαστο φαντάζει ο χειμώνας
γ
Τα νέφη μάγισσες σε κρίση πανικού
πετάνε βιαστικά προς τη σελήνη
η φήμη καύματος τα διώχνει κυνικού
ή της Αρτέμιδος τα έλκει η σαγήνη;
δ
Xαράματα προβάλλει το αστέρι του Κυνός
το πιο λαμπρό που Σείριο αλλιώς το λένε
ο πόθος για δροσιά στα πλάσματα κοινός
καθώς τα βράχια αρπάζουνε φωτιά και καίνε
Δημοσίευση στο stixoi.info: 24-06-2009 |