Εσείς & Εμείς Δημιουργός: j.Kandylis Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Εμείς οι λίγοι που απομείναμε εδώ
πρέπει να δούμε τη χαρά μέσα απ' τα μάτια
κι ωσάν Οδυσσέας να δεθούμε στα κατάρτια
εμείς- εδώ.
Εσείς οι πολλοί που μισέψατε για εκεί
ίσως και βρείτε το "χρυσόμαλλο το δέρας"
κι απ' τον πηλό σας αναπλάσατε ένα τέρας
εσείς- εκεί.
Λίγοι- πολλοί
δεν έχει καμία σημασία
Εμείς- εσείς
ίδια λουλούδια στην αντίστοιχη κηδεία
το ίδιο βαρύ το χώμα που θα μας σκεπάζει
απλά θα διαφέρει η ιστορία
Εμείς- εκεί
θα ήμασταν ουρανός χωρίς αστέρια
Εσείς- εδώ
θα μοιάζατε με κάλπικα περιδέραια
Κι όλοι μαζί
μια αλλοπρόσαλλη καρικατούρα στο χαρτί.
Καλύτερα έτσι... Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-07-2009 |