εμεις οι Αχαιοί (εξοπλισμοί)36 Δημιουργός: marakoskevasmata, Μάριος Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΧΑΙΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ
-Μενέλαε,ηλθε ο καιρός να ανανεωσουμε τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό
-με ποιό τρόπο αδελφέ μου Αγαμέμνωνα?
-με την αγορά σύγχρονων όπλων για τα στρατά
-και απο πού θα τ αγοράσουμε αν επιτρέπεται?
-απο τους Φοίνικες,κάλεσα ήδη τον αντιπρόσωπο τους
-βούύύύύύ
-α νάτος,κατα φωνή κι ο... Φοίνικας !
-σαλάμ μαλάκουμ βασιλιάδες μου
-θα μας πουλήσει και σαλάμια αδελφέ μου?
-οχι βρε κουτέ,είναι ο χαιρετισμός τους στην αργκό
-καλως τον Σαλμών απο την απόρθητη Τύρο
-καλώς σας βρήκα!Σας έφερα εξοπλισμό πρωτης τάξεως για τα στρατά σας
-παρουσίασε μας τον το λοιπόν,τι κάθεσαι?
-ας ξεκινησουμε απο ένα αλφάβητο,για να συνενογιόσαστε γραφτώς αναμεταξύ
σας και να μη ζωγραφίζετε ζωάκια ,τσίτσιδες και μαμούνια στις περγαμηνές σας
-βρε έχουμε απο τέτοιο,κι ας λέν οι κακές γλώσσες οτι αντιγράψαμε το δικο σας
-έχω και μίνι σφεντόνες για πολεμιστές μπασμένους και καμπούρηδες
-σαν κι αυτήν που καθαρίσατε τον Γολιάθ?
-ακόμα καλύτερες,με διπλή αντεριά για φούλ τέντωμα
-για δείξε μας λοιπόν,τι άλλο εχεις?
-έχω και καταπέλτες ,για να πετάτε βρωμούσες στον αντίπαλο !
-μπά,τους πετάξαμε ποντικοκούραδα και δεν τους πείραξε
-έχω και δρεπανιφόρα άρματα,που κόβουνε ποδάρια σε καιρό πολεμου
-και σε καιρό ειρήνης?
-καθαρίζουνε πατάτες και τις κόβουνε σε τσίπς
-αυτά μάλιστα,αλλα πόσων ιππων και σε ποιά τιμή?
-δύο ίππων ένα τάλαντο,τεσσάρων τρία τάλαντα,στην εξάδα δωρεάν ένα σεντούκι καπότες για
νανοτσούτσουνους
-ακριβός εισαι φίλε,θα μας ξεπαραδιάσεις να πούμε !
-μα δεν τα πληρωνετε εσείς, έτσι δεν ειναι?
-τα πληρώνει όμως το Δημόσιο ταμείο μας
-μα θα σας δώσω απόδειξη για περισσότερα τάλαντα,για σκεφτείτο το !
-δηλαδή μίζα?
-πείτε το κι έτσι.Άλλωστε όλοι "τα πιάνουνε" την σήμερον ημέρα
-καλύτερα να μας τα φτιάξει ο Οδυσσέας,πιάνει το χέρι του και θα μας έλθει πιο φτηνά
-ναί ,αλλά δεν θα πιάσει το δικο σας χέρι,καταλάβατε το υποννοουμενο?
-τρελλάθηκες Μενέλαε,μόνο με το εμπόριο βγάζει κανείς μίζα !
-καλά τα λέει ο αδελφός σας,ακόμα και οι Τρώες απο μάς αγοράζουνε !
-α ώστε έτσι λοιπόν?
-ά ξέχασα και κάτι άλλο,'εχω και περικεφαλαίες με κέρατα
-όσο γιαυτές φίλε, ..ποτέ δεν μας λείψανε !
συνεχίζεται
Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-08-2009 | |