11.21'38' 26/8/2009 Των άστρων τις σκιές κρατ Δημιουργός: ΜΝΗΜΩΝ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ Το ταξειδι συνεχίζει Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info 11.21΄38΄΄ 26/8/2009
Των άστρων τις σκιές κρατώ
χάμω μην ακουμπήσουν
γιατί 'ν' αραχνοΰφαντες
κι ίσως στην γη ραγίσουν
και σε ξωκκλήσια ταπεινά
ανάβω τα καντήλια
με βιολετιά κι εωθινά
της ύπαρξης ειδύλλια
κι ως αρμενίζω στον αφρό
τούτον τον πελαγίσιο
σ' αρχαίο πιάνομαι χορό
κοντά στο Αρτεμίσιο
και με τριήρεις Περσικές
που ρίχνονταν στην μάχη
φέρνω στροφές χορευτικές
με κυρτωμένη ράχη
κι ως να σηκώσω το κορμί
περνούνε Καλοκαίρια
κι όπου μ' αυτήν την αφορμή
τροχιές τραβούν στ' αστέρια
οι ασελήνωτες νυχτιές
που γρατζουνούν αισθήσεις
μύχιες βαθειές και μυστικές
που θα 'θελες να σβύσεις
και μοιάζουνε σα προσευχές
Αγγέλων προς Τον Πλάστη
την λύτρωση απ' τις ψυχές
ενός Εγώ Δυνάστη
Δημοσίευση στο stixoi.info: 26-08-2009 |