Κυρία-κυρία Δημιουργός: νετη541, ΕΦΗ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Κυρία-Κυρία
Απόψε θα σου πω μια ιστορία
Με άσπρο γιακαδάκι και ποδιά
Βανίλια στο νερό μια κουταλιά
Μα πρώτα αντιγραφή κι ορθογραφία
Ποιος ξέρει μάθημα;
Σηκώστε χέρια
Κυρία
Κυρία
Πώς ήταν μια φορά κι έναν καιρό
Κληματαριά και γιασεμί για τέντα
Αυλές μπροστά και πίσω τα τσιμέντα
Πεντόβολα, σκινάκι και κουτσό
Ποιος ξέρει μάθημα;
Κυρία
Κυρία
Να πω εγώ;
Πως γίνονταν ο ουρανός χαρτί
Κι έβαφες με το κάρβουνο στα μάτια
Στον πίνακα η κιμωλία κομμάτια
Ψυχή και χέρια στ’ άσπρα ασορτί
Ώρα για μάθημα
Κυρία
Κυρία
Έκδρομή
Απόψε θα σου πω μια ιστορία
Με δέκα, τόνο και θαυμαστικό
Σ΄ένα τετράδιο μπλε μισό μισό
Που όσο γερνάει πια κάνει φασαρία
Και δε με σήκωσες
Κι ήξερα μάθημα
Κυρία
Κυρία
Δημοσίευση στο stixoi.info: 01-09-2009 |