Αλλιώτικες Στιγμές Δημιουργός: rock sugar, Ελένη Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]
Κει που θα κοιτάξεις ουρανό και για ζωντανός θα περνιέσαι,
αν τύχει στο διάβα σου να νιώσεις το αλλιώτικο, μη φοβηθείς.
Ξεκλείδωσε τα βλέφαρα.
«Θέαμα τσίρκου», ίσως να συλλαβίσεις, μα μη γελιέσαι.
Είναι τ’αλλιώτικο που κρατάει χέρια, πόδια, χαμόγελο.
Ενίοτε και δάκρυα – όλα φύσεως γενόμενα-.
Είναι τ’αλλιώτικο , που θρέφει την ελπίδα με τα πεφταστέρια.
Εκείνο που φοράει διαφορετικά χρώματα κάλτσες, γιατί το πρωί
ξύπνησε αργά από τη χθεσινοβραδινή φιέστα.
Κι ας είχε δουλειά την επομένη – τι έγινε;-
Είναι τ’αλλιώτικο, που δε πνίγεται μ’ασφυκτικές γραβάτες
για να δείξει σοβαρό.
Κι αν τύχει και πνιγεί με μία, φροντίζει επάνω να έχει τον
Donald Duck.
Είναι αυτό που παίζει με μια ακούρδιστη κιθάρα,
βγάζοντας έναν απίστευτα ενοχλητικό ήχο.
Αλλά το διασκεδάζει – για τους γείτονες δε ξέρω-.
Και τι έγινε;
Αυτό που παρακολουθεί με δέος το δρομολόγιο κάποιου μυρμηγκιού
και ορκίζεται πως την επόμενη φορά που θα το ξαναδεί, θα το θυμηθεί.
Τι κι αν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα;
Αυτό το κάτι ,που όταν ανοίγουν οι πληγές του χρόνου πάνω του,
αφουγκράζεται κάθε πτυχή του πόνου, δίχως να προσποιείται.
Δίχως να πιστεύει στην ουτοπική ρομποτική υπόστασή του.
Τ’αλλιώτικο που φαντάζει τρελό για μας,
αλλά ανυπότακτο για τους ανθρώπους,
μη τρέξεις μακριά άμα το βρεις.
Γιατί δε θα σε κυνηγήσει.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-10-2009 | |