η πείνα μάτια δέν έχει Δημιουργός: anuya, Diogenees η πείνα μάθκια έν έшει. Και νά'шει, έθ θωρεί (κυπριακή παροιμία) Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center][font=Sylfaen][color=navy]δέν εχει μάτια η πείνα αλλα κι όταν έχει δεν βλέπει
τρώει της ελιάς το κουκούτσι και της πατάτας το φλούδι
πάντα ελπίζει να φάει και το δόλωμα δίχως το αγκίστρι
αλλα τ’ αγκίστρια δεν τα έφτιαξαν για να ταΐζουν τα ψάρια
πάει του στραβού το μάτι στο ωραιότερο απ’ όλα κομμάτι
αλλα παγίδα και στο στραβό το κομμάτι ενεδρεύει
ώσπου ο κόσμος να πεί αφου δεν έβλεπες το έχαψες πάλι
τα έβλεπα βρέ παιδιά και καλύτερα τα έβλεπα απ’ όλους
μα έτσι είναι βλέπετε η πείνα δέν βλέπει ακόμα κι αν βλέπει[/align]
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-10-2009 |