Ζωή στο νοίκι Δημιουργός: suaddo Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [align=center]Λες και μας φορέσανε μπαταρίες
Μας πετάνε και λίγα φράγκα στα μούτρα
και βαράνε το ντέφι
Μουρμουρίζουμε δυο κουβέντες
αμερικάνικες
ανάβουμε τσιγάρο, τραβάμε μια τζούρα
τρώμε μια μπουκιά αλκοόλ
-μπόμπα για να μας πιάσει-
πέφτουμε μπρούμυτα, ξυπνάμε κομμάτια
κι είναι Κυριακή
με ήλιο που ζαλίζει
Μιλάμε μεταξύ μας βρίζοντας
και σε κάτι άλλους
-κοίτα να δεις πως τους λένε…-
ανώτερους, αφεντικά και κύριους
-ναι, έτσι τους λένε!-
στον πληθυντικό
Οι κύριοι κυκλοφοράνε κάτι
φεγγαρένιες γκόμενες
με βαμμένα τα χείλια σάπιο μήλο
Που έπαιζαν από μικρές τις «κυρίες»
ντυμένες σικ συνολάκια
με τα φλιτζάνια στα χέρια
και γαλλικούς τρόπους
Οι άλλοι κρέμονται από τους δείκτες
Τικ-τακ, τικ-τακ, τικ-τακ
πονοκέφαλος
βρεγμένο κεφάλι
δυο ντεπόν στη χούφτα
ύπνος βαρύς
Όνειρα που παλεύουν με αριθμούς
το νοίκι τρέχει, τα δάνεια τρέχουν
η ζωή τρέχει
Μια ζωή στο νοίκι
Κι εσύ από πίσω να ντουφεκάς
άσπρες μέρες
Άδειασε τ’ όπλο
κι οι σφαίρες ακρίβυναν
Στα χρωστάω, μωρέ…[/align] Δημοσίευση στο stixoi.info: 25-10-2009 | |