Το δουλεμπορικό καράβι Δημιουργός: ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ, ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Στο σάπιο δουλεμπορικό καράβι
Σαν άψυχες σαρδέλες φορτωμένοι
Ψάχνουμε για ένα κομμάτι ελπίδα
Σε γη που δεν είμαστε γεννημένοι.
Τα κύματα γιγάντια κι αφρισμένα
Συνέχεια να μας πνίξουν πολεμάνε
Μα ο φιλεύσπλαχνος Θεός δε θέλει
Του ωκεανού τα ψάρια να μας φάνε.
Κι όταν στο ξένο ερημικό λιμάνι
Το σαπιοκάραβο επιτέλους φτάνει
Ταλαιπωρία πάλι αβάσταχτη αρχίζει
Πότε ο άκαρδος ο ήλιος θα ροδίσει;
Δημοσίευση στο stixoi.info: 05-11-2009 |