Ως το Θεό μας Δημιουργός: poetryf Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Γερτή στης χαραυγής το προσκεφάλι
τον ήλιο μου με μια θωριά θα δρέψω,
εκείνον που τον κοίμησα σ’αγκάλη
σε φίλημα –πρωί- θα τον γυρέψω
Μπλεγμένο σαν το φως μες στα σεντόνια,
τροχιά γύρω απ’τ’αλίμονο του κόσμου
θαρρείς και το παλεύαμε για χρόνια
εγώ, η χαραυγή κι ο άνθρωπός μου.
Διαβάτες στ’άγιου πόνου μας τον τόπο
πιασμένοι χέρι-χέρι απ’την αγάπη
ο ένας τ’αλλουνού να μάθει τρόπο
ν’ανέβουμε μαζί το σκαλοπάτι.
Ξημέρωμα που θα’ναι κι η χαρά μας
τα πρόσωπα 'λιοτρόπια των δυο μας,
ν’ανοίξουνε τα γήινα φτερά μας
μια βόλτα να μας παν’ως το θεό μας.
Κι εκεί με της ψυχής μου τ’αγιοκέρι
μπροστά Του και μπροστά σου θα δεήσω
το επόμενο μικρό μου καλοκαίρι
και πάλι με το φως σου να ξυπνήσω. Δημοσίευση στο stixoi.info: 18-11-2009 |