Με δυό φεγγάρια Δημιουργός: ivikos Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Με δυό φεγγάρια δύστυχα
με Τραμουντάνα χύμα
γράφεις αγάπης δίστιχα
και τα πετάς στο κύμα
να ταξιδέψουνε βραδιές
ήλιος να μη τα ψάχνει
να τα διαβάσουνε καρδιές
που ζούνε μες στην πάχνη.
Με όνειρα αφανέρωτα
στης νύχτας το παρτέρι
λημέρι φτιάχνω έρωτα
και στήνω το καρτέρι
άμα καρδιές περάσουνε
και του έρωτα οι δαιμόνοι
αγάπες να μοιράσουνε
σ’ αυτούς που ζούνε μόνοι.
Μ’ ένα φιλί σου απάνεμο
πριν νύχτα με τυλίξει
μάγια θα κάνω σε άνεμο
να μη ξαναφυσήξει
όταν θα σβήσει η πυρκαγιά
και τον καημό δικάσω
να μπει στη φυλακή το «γεια»
κι αγάπη να μοιράσω.
Με δυό φεγγάρια αρρώστησα
που σ’ έχουν μαχαιρώσει
πεντόλιρο σου κόστισα
κι έμεινες δίχως γρόσι,
όμως μην έχεις δίλλημα
κι ας γράφει το κιτάπι
μ’ ένα σου μόνο φίλημα
θα ξανανθίσει η αγάπη
22.09.09
Δημοσίευση στο stixoi.info: 22-11-2009 |