Ωδή στην Έλενα Παπαρίζου Δημιουργός: Μπάμπης Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info τα λόγια αυτά είναι
κλεμμένα-παραποιημένα.Συγχωρέστε μου την ιεροσυλία,
μα δε μπορούσα ν'αντισταθώ.
Ω ανάδελφη κόρη,
των ωδών σου τα μέτρα,
με πάθος,με φλόγα,
στους αγώνες τους μουσικούς
ερμήνευσε.
Της Ευρώπης τα βάρβαρα
σκοτάδια να καταξεσχίσει,
η αστραπή της νίκης
και της αρετής σου.
Το θείον έναυσμα
η φωνή σου είναι
τώρα πλέον.
Δάφνες ας στολίσουν
την κόμη σου
ω Έλενα Παπαρίζου
Μικρή,μικρή ,κατάπτυστη
ψυχή έχουν οι μάζες,
ιδιοτελή καρδιά,
και άσβεστη δίψα . Δημοσίευση στο stixoi.info: 10-05-2005 | |