Η γατοκυνηγός Δημιουργός: ΕΛΠΗΝΟΡΑΣ Μια μις,λίαν καλήπυγος, σε πάθους ιστορίες. [Φονεύει όλας τας γαλάς,που κυνηγούν τους..μύες! ] Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Η ΓΑΤΟΚΥΝΗΓΟΣ
Ποτέ δεν συμφωνούσανε.
Μαλώνανε για όλα.
-Μαλάκα..πούστη..κερατά...
[Αι και θα δείς] -Καριόλα.
----------------
Υδροκυάνιο πολύ,
πάει και βάνει στο τυρί.
[ Αμ' τι θαρείς...πως παίζει;
Δεν τον γουστάρεις; Κι αυτός...νά!]
Μα ταραγμένος το ξεχνά,
επάνω στο τραπέζι.
------------------------------
Την πιάν' αμέσως πανικός,
σαν είδε, πως ο ποντικός,
" ροκάνιζε" τη φέτα.
Μα δεν τα χάνει η Φωφώ,
και διώχν' αμέσως το κουφό,
με μιά..χαρτοπετσέτα.
Ν' αφήσει έξω το τυρί!
[Λέει, η Φωφώ,και απορεί]
Τι έκαμε το κτήνος.
Ασ'τονε όμως και θα δει.
[Τυροπιτάκια δηλαδη,
και..ας τα φάει εκείνος! ].
--------------------
Ήρθε το γεύμα κι απορεί:
- Πού πήγε [λέει] το τυρί;
- Για να τ' αφήσεις,..είδες;
Επήγε ..στον εξαποδώ,..
εγύρισα, και τι να δώ!
Γεμάτο κατσαρίδες!
Επήρα φρέσκο.Εσύ φτές,
και...άσε τα νευράκια.
Μια και σ' αρέσουν,
έφτιαξα..λίγα τυροπιτάκια.
- Eίναι και πεντανόστημα!
Μα την αγία Θέκλα.
[ Πριν τελειώσει ,..έμεινε
επάνω στην καρέκλα].
Βάνει, η Φώφη,τις φωνές,
τρέξανε οι γειτόνοι,
μα σαν τον είδαν ,νεύσανε:
΄ Πάει,..δεν τη γλητώνει.
------------
Είπαν:Δηλητηρίαση.
[Κοίτα να δεις..μανίκι.]
-Και,..απο τί;-Απο φαί.
Επήγαινε..για δίκη!
Τους τα 'πε όλα.- Τό και τό.
Το σφάλμα τού ανήκει.
Οι δικηγόροι είπανε:
Να βρούμε το ποντίκι!
Και τελικά,..το βρήκανε!
Βρωμούσε,το καημένο.
Ως ζωντανό,..την έσωσε,
να δούμε... "πεθαμένο"!
-----------------
Χάνεις το νού σου αν σκεφθείς
τι κάν' ένα ποντίκι,
γιατί, η Φώφη τελικά,
την κέρδισε τη δίκη!
Μα απο τότε, σαν τη δούν,..
μεριάζουν οι διαβάτες.
Είν' [λεν], εκείνη η τρελή...
που κυνηγάει τις γάτες!
Δημοσίευση στο stixoi.info: 27-11-2009 | |