Βερόνα Δημιουργός: ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ, ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Από τη δεντροσκεπή βουνοπλαγιά
Σ’ αγναντεύω πεντάμορφη Βερόνα
Και στην ερωτοχτυπημένη μου καρδιά
Φυτρώνει μια ανθισμένη ανεμώνα.
Ω πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας
Της Ιταλίας χρυσοποίκιλτο στολίδι
Μες στα δρομάκια σου περπάτησα
Και τα όνειρά μου αστροβολούνε ήδη.
Τ’ αμέτρητα κάστρα σου μαγευτικά
Και η Αρένα τής Βερονέτας δαχτυλίδι
Ο ποταμός Αδίγης που σε διαπερνά
Κορδέλα γαλανή σ’ ένα αιώνιο ταξίδι.
Δημοσίευση στο stixoi.info: 02-12-2009 |