Ο Δαίμονας Δημιουργός: havana Καλό βράδυ...με γλυκούς δαίμονες.! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info
Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ
Στου μυαλού μου με πάει τον πιο ήσυχο τόπο
μιάς αρχαίας΄λατρείας μυστική προσευχή,
μα κι εκεί για να μπεί πάλι βρίσκει τον τρόπο
ο γνωστός δαίμονάς μου που'χει αγγέλου μορφή!
ΓΕΦΥΡΑ
Εχει το στόμα σου, έχει τα μάτια σου
κι αυτή στο βλέμμα σου την τρικυμία,
όπου και να κρυφτείς,μου λέει,θα σε βρω
δεν έχεις φίλε μου τύχη καμία...
ΡΕΦΡΕΝ
Χαμένα μάλλον πήγανε δυό χρόνια στην Ινδία
που μάθαινα πως κατακτούν την αυτοπειθαρχία,
τώρα για ένα δαίμονα που 'χει αγγέλου όψη
χάνομαι και ακροβατώ,χάνομαι και ακροβατώ
στου ξυραφιού την κόψη!
Στο Θιβέτ είχα μάθει να ελέγχω τα τσάκρα,
πως νικούνται τα πάθη μου' χε δείξει ο γκουρού
μα αυτό το δαιμόνιο μ' έχει φτάσει στα άκρα
μ' έχει τόσο κυριεύσει που το βλέπω παντού!
ΓΕΦΥΡΑ
Μην αντιστέκεσαι , μου λέει, στον έρωτα
δέξου την ήττα σου με ψυχραιμία,
είναι πιο δυνατός κι αν θα παλέψετε
δεν έχεις φίλε μου τύχη καμία....
Δημοσίευση στο stixoi.info: 16-12-2009 | |