Τι είμαι; Δημιουργός: artemis dimitriou, Μαριλένα Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Προϊόν θλίψης είμαι.
Μια μπερδεμένη παράγραφος,
σε συνειρμό λογοτεχνικού παραληρήματος.
Στίχος δυσνόητος σε πεσιμιστικό ποίημα.
Καταδικασμένη στα ισόβια δεσμά
ενός πληγωμένου έρωτα.
Μια βλακώδης ατάκα στο θέατρο του παραλόγου.
Ένα αγκάθι στο δάχτυλό σου.
Αυτοσαρκασμός αμφισβητούμενης αγανάκτησης.
Προσπαθώ ν’ ακολουθήσω το μίτο
στο λαβύρινθο της ψυχής σου.
Μια ασυνάρτητη πρόταση σ’ ένα ανόητο κείμενο είμαι.
Φιγούρα ισχνή, που σαν σκιά χάνεται
στο βάθος ενός άγνωστου δρόμου.
Εξαϋλώνεται…
Εσύ;
Εσύ είσαι ο σταυρός μου, που κλήθηκα ν’ ανεβάσω στον Γολγοθά μου.
Η εσχάτη των ποινών,
για την τιμωρία των αμαρτιών μου,
που όσο κι αν λέω: «απελθέτο απ’ εμού το ποτήριο τούτο»,
ξέρω, θα το υποστώ ως το τέλος…
Δημοσίευση στο stixoi.info: 19-12-2009 |