Ψυχή και Έρωτας Δημιουργός: **Ηώς**, Φωτεινή.Α.Κ καλή εβδομάδα σε όλους μας με υγεία και δημιουργικότητα! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info Ξημέρωσες σε άγρια ομορφιά
πάνω σε βράχου φοβερό λημέρι
του Ζέφυρου η πνοή στην ερημιά
παλάτια έγειρε, σε άγγιξε απ’το χέρι
Ζηλόφθονης Θεάς το μίσος, καρτερεί,
τα παλικάρια δεν αγροίκησαν να έρθουν
εμπρός στα Κάλλη σου μια θεία ομορφιά,
φοβήθηκαν, την παντρειά να στέργουν..
Σαν έμελλε ο χρησμός νά’ναι βαρύς,
του βασιλιά πατέρα σου, μεγάλος Πόνος
πιστός σε λόγια Μάντη ο μισεμός
δάκρια έπνιξε, κι είν' μακρινός ο δρόμος
Τον Άγνωστο στην κλίνη μέσ'στα βράδια καρτερείς
και η αγάπη του γεμίζει τη Ζωή σου
το τάμα σου ιερό, ποτέ μη δεις
ευτυχισμένη την αιώνια πνοή του
και των θνητών σου αδελφών τόσα γιατί,
θέσανε ‘κει τη Μοίρα να σου δείχνει,
την τιμωρία της Θεάς για μια θνητή,
του Έρωτα Υιού, ν'απαρνηθείς την Τύχη
Του άνακτα Πατέρα λόγια, προσταγή
ταπείνωση άλλη, μη δεις και τιμωρία
της Αφροδίτης να καλμάρει η οργή
του Όλυμπου χορός νά΄ν η πορεία....
Η ευτυχία, αιώνια δεμένη, καρτερεί
Ψυχή και Έρωτας Αθάνατοι να ζούνε
και στων θνητών τη μοναξιά δίνει Ζωή,
του Έρωτα την προσμονή να λαχταρούνε...
Από τον αρχαίο Ελληνικό μύθο ''Η Ψυχή και ο Έρωτας''
**Ηώς** (Φωτεινή) © 11-01-2010 @ 00: Δημοσίευση στο stixoi.info: 11-01-2010 | |