Κάνω Ευχή (10η Συλλογή) Δημιουργός: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΘΗΛΗΣ, ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!! Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I][B]Την ώρα που ζεστό φιλί, στη γη , ο ήλιος δίνει ,
και τα γλυκά ματόκλαδα, ανοίγεις και ξυπνάς ,
αχ να γινόμουνα πουλί με τη φωνή εκείνη ,
που στη καρδιά σου να μιλά , χαίρεσαι ή πονάς .
Ρεφ.
Κάνω ευχή και προσευχή ,
αχ να ‘νοιγαν οι ουρανοί ,
να μ’ άκουγες Θεέ μου ,
να πάρει η ευχή , φως και ζωή ,
να πάρει τ΄ όνειρο πνοή ,
κάνε το θαύμα Θέ μου.
Την ώρα του μεσημεριού , που στρώνεις το τραπέζι
μπροστά στο πιάτο το ζεστό , το δείπνο να γευτείς ,
αχ να γινόμουνα κρασί , γλυκό σαν πετιμέζι ,
να μπω μέσα στις φλέβες σου και να με θυμηθείς .
Ρεφ.
Κάνω ευχή και προσευχή ,
αχ να ‘νοιγαν οι ουρανοί ,
να μ’ άκουγες Θεέ μου ,
να πάρει η ευχή , φως και ζωή ,
να πάρει τ΄ όνειρο πνοή ,
κάνε το θαύμα Θέ μου.
Το βράδυ που τον ουρανό , φωτίζουνε τ’ αστέρια
και το φεγγάρι το χλωμό , βγαίνει και σεργιανά ,
να ‘μουν τ’ αστέρι π’ αγαπάς , να σου ‘πεφτα στα χέρια ,
με την ευχή σου να δεθώ , με σε παντοτινά .
Ρεφ.
Κάνω ευχή και προσευχή ,
αχ να ‘νοιγαν οι ουρανοί ,
να μ’ άκουγες Θεέ μου ,
να πάρει η ευχή , φως και ζωή ,
να πάρει τ΄ όνειρο πνοή ,
κάνε το θαύμα Θέ μου.[/B][/I] Δημοσίευση στο stixoi.info: 28-01-2010 | |