Με δυο στροφές του Καρυωτάκη Δημιουργός: Kostas Houston, Κωνσταντίνος Φ. Βελιάδης Σε ευχαριστώ ποιητή μου Εκτύπωση από: http://www.stixoi.info [I]''Θα στήσουνε μακάβριο το χορό
οι θύμησες στα περασμένα γύρω
και θ' ανθίσει στο βλέφαρο σαν τότε
και θα πέσει το δάκρυ σου πικρό.''[/I]
[align=center]Στο λυκαυγές με δυο στροφές του Καρυωτάκη
θ’ αναπολήσω της ζωής μου το ταξίδι.
Πίκρες και βάσανα με φάγαν σα σαράκι
πάντα χαμένος στης αγάπης το παιχνίδι.
Οι δυό τους χώρισαν κι είπαν θα μεγαλώσω
και πως μεγάλωσα ένας Θεός το ξέρει…
Στη ρίζα μ’ έκοψαν και πως να σκαρφαλώσω;
Για μια μικρή χαρά, ατέλειωτο καρτέρι
Έφερνε ο Μάιος της άνοιξης την τρέλλα
κι εγώ παιδί στα σωθηκά είχα μια φλόγα.
Θυμάμαι είχες στα μαλλιά μια ροζ κορδέλα,
Για μένα θέση όμως δεν είχες στην πιρόγα.
Τα χρόνια πέρασαν και γύρισα τον κόσμο
καταραμένος, πουθενά να μη στεριώνω.
Χρόνια ατέλειωτα στου πουθενά το δρόμο.
Χειμώνας μέσα μου. Θεέ μου πως κρυώνω!
Να πω δεν χόρτασα ουράνια γαλάζια;
Ή πως δεν γεύτηκα του Αιγαίου την αλμύρα;
Η πόρνη η τύχη μια ζωή μου κάνει νάζια.
Για αλλού ξεκίνησα κι αλλού με πήγε η μοίρα.[/align]
[I]’’Όλα τα πράγματά μου αναθυμούνται
μιαν ώρα που περάσαμε μαζί,
σ' εκείνη τα βιβλία μου λησμονούνται,
σ' εκείνη το ρολόι ακόμα ζει.’’[/I]
Δημοσίευση στο stixoi.info: 03-02-2010 |